Supersöndag!

Helgen har passerat och den var super!
Idag samlades Emilia, Lisa, Sandra och jag hemma hos Lisa för att tillsammans ta en promenad längs en fin slinga som finns nära Lisa. Vi kände oss som amerikanska hemmafruar när vi patrullerade med stora solbrillor och pratade i munnen på varandra om Pennsylvanias senaste skvaller. Det var jättefint vårväder, så varmt att  jag egentligen ville gå i bara linne. Jag tog ändå mitt förnuft till fånga och behöll tröjan på. Är nämligen lite sugen på att bli frisk nu.

På eftermiddagen hade vi Au pair-möte på en japansk restaurang. De lagade maten vid bordet vi satt vid. Kocken hade en liten show medan han stekte vår mat och lekte bland annat kasta boll i hink, fast kasta räkor i våra munnar. Tänk att ha som yrke att leka med maten! Vad kul!

På kvällen for jag, Sandra, Josefin och Lisa hem till lisa för att baka kladdkaka och se på oscarsgalan. Jag kollade i och för sig inte så mycket, men jag hade himla kul ändå! Mitt pedofilskratt har lockats fram flera gånger idag, och då vet ju i alla fall mina vänner hur kul jag har haft!


Jag blir lite rädd för mig själv när jag ser den här videon. Jag ser ju verkligen efterbliven ut när jag tänker. Men det är ju lite kul. Här får ni en liten presentation av några av mina vänner här borta! :D

haaaaay!

Igår, lördag, var jag på basketmatch med Josefin och hennes värdfamilj. Det var "bara" en collagematch men den var i samma arena som de spelar NBA och NHL-matcher i. Arenan tog 22000 människor och det var fullsatt! Skillnaden på basketens popularitet i Sverige och USA är så brutal! Det var väntat, jag vet, men tänk att de som spelar fortfarande går i skolan och de har redan 22000 fans som alla hade Villanova- eller St.John's-tröjor.  Cheerleaders och sånt var på plats också, såklart! Villanova som vi höll på förlorade med bara några få poäng. Folk stod upp och skrek på slutet och det gick minst sagt att ta på spänningen!

Efter matchen blev det en sväng till Starbucks med Josefin, sen mexikansk restaurang där vi mötte Emilia. Efter det blev det Starbucks igen för att avsluta kvällen på Kiwi, som är ett yoghurtglassställe.


update

Jag överlevde! Tänkte att någon kanske gått och varit orolig hela dagen och inte har kunnat tänka på något annat än min hälsa, och då kände jag att det vore snällt att meddela att jag faktiskt lever!

I morse däremot. Herre min gud, jag trodde jag skulle bli sängliggandes i en vecka. Det kändes som dagen innan min svininfluensa drog igång. På eftermiddagen trotsade jag smärtor och rörelsehinder för att ta mig till frysen. Efter glass och super-anti-polyp-nässpray mådde jag mycket bättre. Glass är bäst i världen, men vem visste inte det liksom? Jag låg i sängen resten av dagen för att samla krafter (superkrafter) för att på kvällskvisten ta mig till Ruby Tuesday för att äta efterrätt med Emilia. Det var trevlans! Mycket gott var det också!

Nu känner jag hur mitt välmående sakta men säkert är på väg bort igen. Rackarns! Kommer säkert vakna med hjärnan full av snor i morgon. Men det ska inte hindra mig från äventyr!! Jag ska nämligen på Collagebasketmatch imorn! Huuuuur kul?! Är astaggad! Åååååh vad kul det ska bli! :D för övrigt har inte jag rört en basketboll på över tre månader. Det är väl mitt längsta uppehåll på tio år eller så.

Ni som inte tycker att min hälsa är ett superintressant ämne kan inte tycka min blogg är så rolig just nu. Förhoppnings vis kan i alla fall min mor sända mig en tröstande tanke. Jaja, svammel svammel. Godnatt!

bla bla bla.

Jag har ingenting roligt att komma med, men jag har så tråkigt så jag skriver ändå.
Jag är död. Halsen, huvudet, öronen och bihålorna bultar i takt.
För ett tag sen tänkte jag att allt skulle kännas bra om någon halshögg mig.
Men nu börjar det kännas i kroppen också.
Jag bor i min säng och orkar inte gå ner och hämta vatten.
Ja, ni vet ju hur det är att vara sjuk.
Då är det skönt att vara på hemmaplan.
Jaja, jag överlever nog om jag har tur.

Happy!

Idag väntade jag tills min värdmamma sagt godnatt till barnen, sen attackerade jag henne med frågor! Kunde inte fått bättre svar på dem!!
1. När slutar jag nästa fredag? Det senaste tåget jag kan ta till weekend-kursen går åtta på kvällen.
Svar: Inga problem! Säg bara till när du behöver åka så fixar vi det. Du kan få ledigt hela dagen om du vill.

2. Får en av mina kompisar hemifrån (Anna dårå) komma hit en vecka i sommar och bo här medan jag jobbar?
Svar: Ja absolut! Hon är så välkommen så! Jag tvivlar inte det minsta på att du kommer göra ett lika bra arbete när hon är här. Hälsa henne välkommen!

3. När reser ni bort i sommar? Min familj vill komma två veckor i juli och en av de veckorna skulle jag vilja ha semester för att åka iväg någonstans med dem. Så det vore ju toppen om det pricka in en av era semesterveckor.
Svar: Vi kommer inte resa bort i juli, men det gör inget! Vill du ha semester då så fixar vi det på något sett.

AAaaoooww! Jag är lycklig :D Jag kommer få se många omtyckta filurer i sommar!

Jag har varit sjuk i ett dygn. Jag tror att jag hade feber igår. Jag gick och la mig klockan nio och sov i elva timmar. Smart gjort Hanna! Vaknade upp utan feber, men med en huvudvärk som var ganska elak. Jag hade sjuklings-skype med Björken som också var hemma och var sjukis. Mycket sjukare än mig! Äntligen har hon skaffat skype! Mycket roligt att se och höra henne, min (och alla andras) lilla extramamma :)

Efter nästan sexton timmars sängliggande drog jag av täcket, sträckte på mig och vickade på tårna för att se om jag fortfarande kunde. Japp, jag hade fortfarande livet i behåll. Då bar det av mot Exton square mall där jag mötte upp Josefin för lunch. Ful som stryk var jag, men det kändes okej när jag bar den orättvisa betongkepsen. Jag köpte mig en blommig sommarklänning och nu vill jag ha sommar och sol!!!


Jag och mina fina Annor! En som får en bild tillägnad sig för att hon är bäst som skaffat skype och för att hon är en stackars sjuker och en som är bäst för att hon offrar pengar, tid och flyg-obehag (om man nu kan säga så) för att komma och hälsa på lilla mig!

hohoho

Såhär stor läsk får du om du beställer en liten läsk i det här landet. Ungefär lika stor som mitt huvud alltså, och då skulle jag nog vilja påstå att jag har ett ganska normalstort huvud. Plusmeny på det? näääää tack.

Måndag! (och president's day, men det vet jag inget om så jag kommer inte nämna det mer än så här)

Det snöar ute och det är riktigt kallt. Jag börjar tro att jag drömde i fredags när det var sol, sol, sol och arton grader. Jag ska komma ihåg att nypa mig i armen nästa gång.

Idag har jag haft en heldag med Josefin! Vi for till West Chester för att äta italiensk buffé till lunch. När jag ska välja mat på restaurang har jag alltid beslutsångest. Det står nästan alltid mellan pizza, pasta och sallad. Idag fick jag ju lite av alltihop! Me like! Jag uppskattade verkligen att äta italiensk pizza, är så trött på amerikansk.

Efter maten förflyttade vi oss till Starbucks där vi satt och pratade i närmare tre timmar. Jag har lärt känna Josefin mycket bättre idag, och kommit på att vi har väldigt mycket gemensamt! En sak som är bra är att hon är också från Stockholm. Det betyder att vi kan ses när vi vill när vi kommer hem OCH jag är inte helt ensam när de dumma skåningarna och smålänningen här borta mobbar mig för den dialekt jag inte ens har! Men tydligen så pratar jag mer dialekt än Josefin, mer stureplansdialekt. Vilket påhopp! Vi stockholmare har det inte lätt inte.

Vi avslutade en toppendag med bio. No strings attached blev det. Mycket bra film.


röda converse och skidåkning

Dagen börjades med träning 8.45, bra jobbat Hanna. Sen åkte jag hem och åt brownies. Plus minus noll, liksom.

Dagen har spenderats vid Philadelphia premium outlets, precis som planerat. Med mig hem har jag en ljusrosa klocka från adidas. Den är mucho fin enligt mitt tycke och den har både timer och alarm (Wow, tänker ni). Jag fick även med mig dessa:


Sen jag kom hem har jag tittat på alla fyra avsnitten av "landskampen" på tv3play. Det tog ju bara ungefär fyra timmar. Nu är jag supersugen på att åka längdskidor, det hör inte till vanligheten. Jag har nu bestämt att jag ska genomföra tjejvasan nästa vinter. Därefter följer vansbrosimmet, vätternrundan och lidingöloppet. En svensk klassiker ska alltså tas, tjejvarianten dårå. Mor och syster vågar ni ställa upp? (jag vet inte vad jag ger mig in på och jag kommer ångra det senare, speciellt att jag skriver det här och att jag låter Emma vara med). Jag kommer förmodligen komma sist av oss tre i alla grenar, men just nu är jag supertaggad!!

Lördag, saturday, sabato, sábado, samstag, samedi, laugardagur, 星期六!!

Hej och hå, det var inte många dagar man fick njuta av värmen den här gången! Dock är det ju bara februari än, så jag är inte bitter. Men jösses vad det har blåst idag. Jag och Rachel konstaterade att om vi hade haft ett paraply hade det varit helt omöjligt att stanna på marken. På riktigt alltså.

Idag jobbade jag mellan 8 och 1. Först satt jag vid datorn medan Rachel tittade på TV, sen satt jag i simhallen och läste en bok medan hon simma. Det var den arbetsdagen, helt okej alltså.

På eftermiddagen bakade vi brownies. Jag jobbade inte, men jag gillar både brownies och Rachel så det gick ju himla bra ändå! Resten av dagen pluggade jag faktiskt. Jag ska på en weekendkurs om två veckor och då har jag fått i uppgift att skriva fem sidor om mig själv innan, som läxa. Fem sidor låter ju ganska långt för en händelsefattig uppväxt som min, men det går ganska bra. Otroligt skönt ämne ändå, jag har redan skrivit flera sidor utan att kolla upp fakta på wikipedia en enda gång! (här är det meningen att ni ska skratta)

Middag åt jag, Rachel och min värdpappa Allen på en restaurang som heter Shady Mapel Smorgasbord. Jag trodde först att det var något skandinaviskt, med tanke på namnet, men det var hur amerikanskt som helst. De har bara snott vårt ord och tagit bort alla prickar liksom. Jag höll en kort språklektion som jag avlutade med att de fick välja på att säga smöööööörgååååååsbord eller sandwich table. Så där på halva vägen funkar ju inte, det låter faktiskt otroligt fult när de säger smooargoasboard. Typ som Tony Irving. De valde att säga Sandwich table.

Herregud vad mycket mat det fanns!!! Tänk er buffén på viking line, gånger tio. MINST! Bara salladsbaren var tre långbord lång. Här kan jag ju passa på att påminna er om att jag är i Amerika, så ni kan ju tänka er hur stor till exempel dessert-avdelningen var, om salladsavdelningen var så stor. Jag tror jag hämtade mat fem gånger, var ju tvungen att prova allt (läs en tiondel)! Favoriten var ändå grillad lax, usch och fy vad gott det var. När jag hade hämtat min efterrätt sa Rachel "Hanna, det där är inte glass med topping. Det är topping med glass!", och det var precis vad det var. Jag tog lite chokladglass med oreo-smulor, chocolate chips, m&m's, hackad mandel, hackade hasselnötter, varm chokladfudgesås, peanutbuttersås, chokladsås med hackade pecannötter i. Nu tänker ni att allt det där kan inte ens varit gott. Svar: Nej. Det blev för mycket. Men jag var i ice cream heaven och kunde helt enkelt inte välja. Den gick ner ändå. Nu behöver jag nog inte äta på en vecka.

Tack och hej, leverpastej!

Två inlägg samma dag! VÅGEN!

När jag skrev föregående inlägg valde jag att inte skriva att jag tvingades vara inomhus, trots det fina vädret. Rachel (som varit mitt enda barn idag) ville vara inne och se på tv under årets första riktigt varma dag. Jag förstår inte hur de kan tycka det är så himla kul. Disney Channel spelar samma program, och samma avsnitt av programmen om och om igen. Jag tror jag kan alla Good luck Charlie-avsnitt, alla Hannah Montana-avsnitt, alla The suite life on deck-avsnitt och alla mix it up-avsnitt utantill. För det finns typ tre av varje!

Till slut gick Rachel med på att gå ut och gå en stund. Det var så skönt! Jag gick i t-shirt och skrattade av lycka. Det är inte klokt hur glad man kan bli av bra väder. Efter promenaden tog vi en liten cykeltur. Rachel levererade ett till citat som matchar de jag nämnt tidigare:
- Hanna, can you ride a two wheels bike without training wheels?

Som om svenska tjugoåringar skulle cykla omkring på trehjulingar? Eller med stödhjul?
De här barnen lärde sig cykla utan stödhjul när de var åtta, och då var de tydligen tidigare än flera av deras kompisar. När jag var åtta tror jag att jag cyklade till och från skolan själv varje dag!

När vi väl gick in igen sa hon "Det var såååå kul att vara utomhus med dig Hanna! Det här borde vi göra oftare, typ varje dag. Det är mycket bättre att vara ute och få frisk luft än att sitta inne och titta på TV!"
Klok tjej det där!

Jag slutade jobba halv åtta, då var det bara att gasa iväg till Friday's där gänget skulle käka middag. Det är alltid superkul att träffa dessa tjejer, det finns alltid så mycket att prata om! Helt plötsligt var klockan tolv.

Josefin har en kompis från Sverige på besök den här veckan, hon var alltså med på middagen. Hon heter Ida och går tydligen i samma klass som min kusin Albin där hemma. Lite kul sammanträffande sådär på andra sidan jordklotet.


VÄRME

Jag är lycklig! Solen skiner, det är varmt och folk vistas utomhus i shorts och t-shirts. Min AC i bilen går på full rulle på kyla. I området runt barnens skola var det halvt översvämning för att gatubrunnarna inte hänger med i takten som solen smälter snödrivorna. Det är 18 grader ute. Är det inte underbart?

Däremot säger väderfolket att det ska bli nollgradigt och snö på tisdag. Jag vägrar tro dem.

Bra dag!

Solen har skinit hela dagen. Det har varit varmt och det ska bli ännu varmare i morgon! Jag vågar nog faktiskt påstå att det är vår nu. Börjar det snöa igen vet jag inte vad jag gör.

Jag började dagen med att sova ut eftersom jag vart helt ledig idag. Efter en stor frukost begav jag mig till Philadelphia premium outlet. Jag gick i lite butiker och titta på alla röda prislappar, men mestadels satt jag ute i solen. Jag hade på mig en tunn tröja vars armar jag kavlade upp så långt det gick, ändå var det hur varmt som helst. Underbart! Jag fick med mig en klänning hem, plus att jag har ett par plagg i tankarna som jag planerar att införskaffa mig på söndag när jag återvänder med tjajjorna [skånskt uttal].

När jag kom hem blev det ett långt skype-samtal med Anna. Nästan tre timmar. Vi har stora planer på gång. Om allt går som jag vill får jag se hennes söta face här i staterna redan i juni!

På kvällen tränade jag. Jag kötta på rejält med body pump och mycket mer löpning än jag brukar, är helt slut!
Nu sitter jag här i min säng. Det är så himla skönt att vara nyduschad och känna hur slut kroppen är efter ett grymt träningspass! Inte nog med det! Jag har för tillfället "fotmask" på. Bästa uppfinningen, hur skönt som helst! Mina fötter gillar det nog, kan inte vara kul att vara instängd i ett par svettiga löparskor så ofta som de är nu för tiden. Och mer ska det bli!


Good mooooorning!

HEJ KAMRATER!

Igår var det den femtonde februari, vet ni vad det betyder? Att jag har spenderat ännu en månad i detta fantastiska land! Tre månader är vi uppe i nu, och det är ju en fjärdedel av hela mitt år. Jag har varit borta i ett helt kvartal! Tre kvartal till, sen kommer jag hem! Det känns bra. Jag vill inte åka hem än, för jag har mycket kvar att se och uppleva, men det känns bra att min hemresa inte är huuur långt bort som helst!



Alla hjärtans dag

Idag lagade jag svenska pannkakor dagen till ära. Till efterrätt blev det fantastiskt fina cupcakes med hjärtan på.
Jag vill härmed skicka lite kärlek till alla mina hjärtan ute i världen <3


helgen som kom och gick


Hej min vänner!

 

Ännu en helg har passerat. En mycket bra sådan var det!

 

Gårdagen började med att de spelade basshunter på body pumpen! Jag får en liten glädjekick med en touch av stolthet varje gång jag ser eller hör något som är svenskt. Då kan ni tänka er hur det var att åka till Ikea sen.


 

Ikeas köttbullar blev det till lunch. Oj oj oj, vad gott! På swedish food market inhandlades saltlakrits och marabouchoklad. Amerikansk choklad är faktiskt inte särskilt god. De hade en massa olika smaker på Annas pepparkakor. Alla var fake från Canada, förutom en enda sort som hade de välsignade bokstäverna på sig, t y r e s ö. Okej, nu överdriver jag med min löjliga patriotism. Men det är faktiskt väldigt kul när man kan köpa kakor från Sveriges minsta håla på andra sidan jorden. Speciellt om man kommer från den lilla hålan och tycker väldigt mycket om den. Hade det stått Stockholm hade jag inte brytt mig så mycket.

 

Efter Ikea styrde vi kosan mot "King of Prussia". Ni hör ju på namnet att det här är något ut över det vanliga. Det är nämligen östkustens största köpcentrum. Vi trängdes med en massa människor där i ett par timmar. Jag lämnade mina pengar hemma, för att spara, det ångrade jag. Lisa och Emilia hitta så himla mycket fint!

 

Sent på kvällen blev det filmys hemma hos Lisa (jag börjar se ett mönster). Emilia slingade mitt hår. Det syns inte jättemycket, men det blev ändå bra tycker jag!

 

Denna dagen spenderades inne i självaste Philadelphia! Emilia och Lisa har varit sällskapet även idag. Mysig lunch och roliga butiker med mycket fina grejer. Jag var ändå väldigt bra på att hålla i pengarna! Vi har även konstaterat att nästan alla kläder passar till bruna ben och vita converse. Det har varit standardkommentaren så fort någon visat ett plagg hela helgen.

 

När jag och Lisa skulle ta tåget hem fick vi vänta på stationen i nästan en timma. Vad gjorde det när det fanns en skön Michael-Jackson-wanna-be-but-never-gonna-be på plats? Han dansade och dansade och vi skrattade och filmade. Det låter ju lite elakt, men han fick faktiskt en peng, så han var nog glad. Om jag någon gång kommer lära mig hur man lägger upp filmer här så ska ni få se honom. Ni can't wait, eller hur? :D




hard work work

Tjingeling! Idag jobbade jag 6.55-7.40. Det är sjukt hur mycket pengar de betalar för att ha en au pair, och hur lite de utnyttjar mig! men men, jag klagar inte!

Efter det löjligt korta arbetspasset kröp jag ner i sängen igen. Ett par timmar senare var det upp och hoppa för att köra iväg till gymmet. Efter svett, dusch och verbala påhopp från body pump-ledaren åkte jag till target för lite shopping. Ni vet, varje helg är lönehelg. Hem för film-mys med mig själv. Senare åkte jag för att möta upp Emilia i mallet där det blev middag och lite shopping. Vi for hem till Lisa för att se på film, äta glass och massa prat. Ni måste tro att det enda jag gör här borta är att titta på film och chilla. Det är typ så. Men snart är våren här, och med bra väder kommer äventyr!

klockan är ställd på åtta. Då blir det träning. Sen blir det andra bullar! Nämligen köttbullar på Ikea! Jag längtar!

Anna har förbjudit mig från att skriva om mina dagar i punktform. Det är synd.

Torsdagstankar

En sak som är så himla bra med tidsskillnaden på sex timmar är att jag alltid har nya mail att läsa när jag vaknar! Ni skriver alltid till mig när jag sover. Det gillas, mycket roligare att vakna då! Förlåt mina vänner för att jag är sämst på att svara på era söta mail. Jag är segare än segast. Ska bli ändring på det, jag är rädd att ni ska tröttna på att uppdatera mig om era liv på andra sidan.


Idag har det planerats lite löst om hur och var det här året ska spenderas! Jag har massa idéer om vad jag vill göra under mina helger i vår och i sommar, och vart jag vill resa under min trettonde månad. Jag är så taggad på livet just nu. Det är underbart att bo här borta! Lets say this is life oh, and I wanna celebrate being alive, tralalalla... osv.


Kissen gillar mig. Han hoppar upp i min säng och gosar med mig självmant. Det är ju lite mysigt, men nu är det slut med det. Jag har tvättat alla sängkläder och bestämt att det är kattförbud i min säng. Fyfan för katthår. Vaknar man med katthår i munnen har det gått långt över gränsen. Nu vet ni det också! Jaja, godnatt då. Sleep well cykelställ!

Ps. Ska vi komma överens om att alla som läser det här skickar ett roligt / fint / gulligt / knäppt / tråkigt / meningslöst / uppiggande / förnedrande / rörande / fantasifullt gomorron-mail till mig? Japp det gör vi! Ni får till och med välja vilket slags mail själva :) Med de generösa orden säger jag god natt. Igen. God natt.

Onsdag!

Igår åt jag och tjejerna middag på McKenzie's för att fira Josefins födelsedag igen! Varför göra det en gång, när man kan göra det två gånger?! Det blev morotskaka till efterrätt, åh vad gott! Om man inte äter upp maten i det här landet får man en låda för att ta med sig den hem. Det skulle man väl kanske få i Sverige också, om man bad om det, men det skulle man ju aldrig göra. Här är det fullt normalt, alla gör det. Så det blir restaurangmat till lunch för mig idag, på hemmaplan!




jahaaa ja.

"This is Miss Lisa's last day as our bus driver. That's sad, cause the new driver is probably fat. Lisa is the only bus driver who's not fat."

Dagens sysselsättning


Super Bowl!

Idag, min vänner, har jag varit med om något som är supertraditionellt här i Amerika! Nämligen Super Bowl Party! Det är den nationella fotbollsfinalen som är så uppmärksammad att nästan alla ordnar fester för att titta på den. Att finalen har 106 miljoner tv-tittare och att det kostar 300 miljoner dollar att få sända 30 sekunder lång reklamfilm i pausen säger ju en del om hur viktig den här dagen är här borta.


Jag såg spektaklet hemma hos Emilia med hennes värdfamilj och en massa släkt och vänner till dem. Till ett super bowl party hör inte bara tv-tittande, det fans hur mycket att äta som helst! Om ni inte visste det så kan jag upplysa er om att amerikaner är väldigt glada i mat och snacks. Det är ju jag med, så det här landet passar mig perfekt!

Philadelphias lag heter Eagles, men de klarade sig inte till finalen. Titeln som USA's 45e super bowl vinnare stod mellan Pittsburgh Steelers och Green bay packers. Steelers är ändå ett Pennsylvania-lag så alla på partyt höll på dem, jag inkluderad! Tyvärr vann packers. Emilia har stenkoll på alla regler, så jag hade en privat kommentator vid sidan hela matchen, LYX! Jag tycker det är tråkigt att inte fotbollssäsongen börjar igen förrän i augusti för jag vill gå och se en Eaglesmatch nu när jag är lite inne i det!


lörderilördag

I kväll har vi firat Josefin som fyller 20 år! Vi var hemma hos henne där hon bjöd på god mat, god tårta och allt för mycket annat smått och gott! Nämnde jag att det var gott?


Det är is överallt. Jag måste få säga en gång till att jag verkligen inte fattar varför de inte använder vinterdäck här. Det är som att bilen kör omkring i converse, så mycket glider man så fort det kommer en isfläck! När jag körde hem från Josefin körde jag i 40 km/h på en 60-väg. Jag bromsade in mjukt vid en stoppskylt, varpå bilen sladdar runt och ställer sig på tvären. Tur att det inte var någon trafik ute. Det var läskigt ändå, jag var rädd för att bilen skulle fortsätta att glida rakt genom korsningen och in i en stenmur på andra sidan vägen. Varför förstår de inte allvaret i det här med däcken? VARFÖR? Okej, nu har jag ältat klart det. Jag lovar att inte nämna vinter/sommardäck en gång till i denna blogg.

Tanken var att jag skulle ställa klockan för att gå på body pump imorn 8.45. "Tyvärr" märkte jag nyss att jag glömt båda mina mobiler i bilen. Att frivilligt gå längs den icke upplysta hockeyrinken vi har till garageuppfart till bilen och tillbaka skulle kunna liknas med försök till självmord. Eftersom mina mobiler är de enda väckarklockorna jag har och det faktum att det inte är så troligt att jag vaknar av mig själv om sex timmar så blir det sovmorgon istället för tidig morgonträning. Jag tror jag överlever.

biobiobiobio.

helluuu!

Klockan är snart ett och jag kom precis hem. Jag har varit på bio och sett premiären av "the rommate". SE DEN!
Jag brukar inte gilla skräckfilmer för de handlar typ alltid om massa psykon som hoppar upp från ingenstans och gör konstiga saker. Sådant tycker jag inte är läskigt, för det känns inte verklighetstroget. Då är Beck och Wallander bättre liksom. Sen är ju jag ett stort fan av Beck och Wallander också, men ändå. Det jag tänkte komma till är att den här filmen handlar om ett psyko, MEN, den är bra ändå! Lisa satt bredvid mig och led. Jag var tvungen att sätta klorna i hennes ben när jag blev rädd.

När man går på bio hemma så går man ju oftast ut bakvägen när filmen är slut. Går man här så hamnar man precis där man gick in. Du visar inte biljetten för någon när du går in i själva salongen, så om man vill kan man gå ut och in på filmer hur man vill. Betala för en biljett och sen se olika filmer en hel kväll! Jag har vänner här som testat, det ska jag också göra någon gång. Jag ska också hinna med att gå på bio i pyjamas det här året. Amerikanerna älskar pyjamaser. Det finns folk som har dem lite överallt, mataffären, till och från gymmet, på bio. Så jag skulle ju inte vara ensam liksom.



Vi har hittat en butik med lösviktsgodis. Hallelulja!
Att plocka ihop en godispåse var dock inte det simplaste. Nästan alla godissorter kosta olika mycket och man fick inte blanda olika priser i samma påse. Så jag plockade sex olika små godispåsar som jag sen fick slå ihop till en lagom stor, härlig blandning. Man var även tvungen att skriva ut en prislapp till varje liten påse, och då skulle man ha koll på en sexsiffrig kod som godisen var döpt till, för att kunna få ut lappen. Kändes lite som att de gjort de krångligt med flit. De har säkert övervakningskamera över godisavdelningen och på rasterna sitter de och skrattar åt svenska flickor på godisjakt.

seg som en deg.

* Lång och mysig frukost med barnen. Lite för lång, de fick springa till bussen. Jag sprang bakom och hejade. Hade de missat den hade ju jag fått köra dem, så det var ju klart att jag hejade.
* Mullvada i sängen i flera timmar. Chillidill.
* Såg "The man in the moon", en helt klart sevärd film.
* Hade en lång skypedate med Anna.
* Körde body pump på gymmet.
* Hängde ännu mer i sängen.
*Hämtade barnen vid skolbussen, såg på Tv med dem, åt mat med dem, slutade för dagen.
* Mötte Sandra, Josefin och Lisa på Starbucks, snicksnacka i ett par timmar. Så kul att man kan prata om precis vad man vill hur högt man vill, som att vi har ett hemligt språk liksom.
* Hem och landa i sängen.

Produktiv dag, huh?
Men så länge man tränar så måste det ju vara okej att slappa resten av dagen. I alla fall om det är snö och kallt ute. Japp, så måste det vara. Godnatt mina trogna läsare!

hejhej från sängen

Ice age.

Jag har hört att Stockholmsvädret framkallar vårkänslor. Varför vill det bra vädret aldrig vara på min sida av jordklotet?

Här har jag inte sett ett enda vårtecken. Nix, tvärtom! I natt hade vi en isstorm. När jag gick utanför dörren i morse hade jag slush upp till fotknölarna. Jag fick hacka bort isflak från bilen för att ens komma in i den. Sen när jag väl körde kändes det som att folk satt uppe i träden och sköt på mig, men det var bara istappar som föll från grenarna. den är rena rama istiden här.

Jag vill ha vår nu! NU NU NU! Jag vill strosa runt i New York och ligga på en filt och äta jordgubbar i central park. Jag vill se Philly från dess bästa sida och jag vill ta barnen till poolen istället för ut i snön.


pppparty.

My teacher is a party animal and Rachel's teacher is a party pooper. Nobody likes party poopers, they are boring, right?

Helt korrekt. Jag blir ju lite stolt när min elvaåriga grabb kommer med smarta påståenden som detta.

I miss you.



RSS 2.0