2011.07.30

Once upon a time there were two awesome girls at the train station. 






THE END

2011.07.28

Idag har jag och kidsen bakat en massa grejjor. Rättare sagt, De har bakat. Jag har bara diskat nonstop i typ tre timmar. Jag gjorde spagetti med köttfärssås till lunch. När jag berättade vad som stod på menyn blev det inga glada miner. När maten redan var upplagd på tallrikarna när de kom till bordet blev de ännu grinigare. När de smakade? De sa inget men på tre sekunder och ett antal gluffsgluffsljud var tallrikarna tomma och de ville ha mer. HA!

På kvällen åkte jag till Starbucks för Au pair-möte. Det var trevligt som vanligt. I morgon är jag ledig. Sent på kvällen åker jag och Josefin till New York för att på morgonen ta en buss till Niagara-fallen. Det är tydligen ett måste att ha varit där. Det kommer bli en helg med lite sömn vill jag lova.

Rachel är helt säker på att jag har en pojkvän. Steven är helt säker på att jag har en massa amerikanska grabbar som jag träffar som jag gillar jättemycket, men de är inte mina pojkvänner än, för jag kan tydligen inte välja vilken av dem jag vill ha...? "All the girls in the shows on Disney Channel has problems like that, I'm sure you're just like those girls". Jag börjar fundera på om jag låter barnen se för mycket på tv...

2011.07.27

Idag har jag och kidsen spelat monopol för tredje dagen i rad. När Steven skröt om sin vinst i måndags råkade jag säga något om att man måste vinna tre gånger i rad för att bli The Master of The Masters. Idag vann han för tredje gången i rad. Aj då. Det kommer man få höra ett tag.

Mitt på dagen körde jag dem till en tygaffär där de gick på "sykurs". Jag lämnade dem där i tre timmar, och när jag kom tillbaka hade de hunnit med att sy varsitt örngott. De tycker det låter helt galet att vi lagar mat, snickrar och syr på skoltid i Sverige.

Alla dansträningar som jag kört Rachel till har gett resultat. Hon är speciellt inbjuden till en svår balletklass till hösten. Numera kommer det vara sex träningar i veckan. That's my girl!

"Hanna, I'm soooo hot!"
"Yeh I know, wait a minute, I just turned the AC on"
"But I don't mean that kind of hot. I'm all-the-girls-are-chasing-me-around-the-playground-hot!"

Min lilla Steven alltså....

2011.07.26

Okejokejokej, nu ska jag försöka ta detta så kort och koncist som möjligt.
Förra söndagen åkte jag och familjen till Lancaster där vi träffade min pappas kusin som bor här i USA.

Vi åkte på guidade turer, först med tåg och sen med buss, runt i amishområden. Amishfamiljer bor inte i egna små byar som jag hade tänkt mig, utan de bor i blandat med "vanliga" familjer. Just i Lancaster finns det gott om dem. Vi åkte alltså runt och tittade på deras hus från bussen medan guiden berättade om hur de lever. Det var väldigt intressant. Tänk att de finns människor som lever samtidigt som oss, men som ändå lever så otroligt annorlunda.
Ofta mötte vi familjer som kom gående, i hästochvagn eller ungdomar som kom åkandes på gamla sparkcyklar. Alla i bussen stirrade såklart på dem när vi passerade och det kändes lite som att vi tittade på apor på zoo. Konstigt var det. Otroligt intressant och lärorik dag var det i alla fall.

Måndagen blev en resdag. På kvällen var vi framme i Orlando, Florida. Vi hade svårt att enas om vilken park vi skulle till dagen efter, det finns ju så många! Bara Disney World har typ fem olika parker. Universal studios har tre och sen finns det Sea World och en massa vattenland. På tisdag morgon var det fortfarande inte bestämt vart vi skulle, men det slutade med att jag, mamma och pappa  åkte till Sea World, medan Emma och Sara besökte Disneys vattenland.

På Sea World besökte vi Arktis, Antarktis, klappade rockor, såg delfinshow, späckhuggarshow, såg en massa fina djur och åkte lite bergochdalbanor. Jag fick med mig mamma upp i en bergochdalbana där man låg på mage genom hela åkturen, med massa looper och grejer. Det var oväntat! Kul var det och hela dagen kan sammanfattas som bra bra bra!

På onsdagsmorgonen åkte vi från Orlando till Miami i vår grymma hyrbil. Jag vill ha den! Minibuss med värsta fåtöljerna som säten. På vägen stannade vi på Kennedy Space Center. Riktigt häftigt ställe! Vi fick se NASAs högkvarter, rymdraketsgarage, uppskjutningsplatser, rymdraketer som varit i rymden, månlandare och en massa häftiga saker. Vi fick se filmer från första rymdresan, misslyckade uppskjutningar där astronauterna dog, första månlandningen och mycket mer. Jag har nuddat en sten från månen och läst i handskrivna loggböcker som astronauterna skrivit under tiden i rynden. Allt var mycket häftigare och intressantare än vad det låter. För övrigt känner jag mig ganska gammal när jag säger att allting är intressant.

Halva torsdagen spenderade vi på Everglades Aligatorfarm. Vi såg massa aligatorer, åkte runt med båt i träskmarker och tittade på dem i deras naturliga miljö, såg shower, såg när de matade dem med äckliga råttor. Jag höll i en aligatorbebis. Självklart dog batteriet på min kamera precis när bildbeviset skulle fixas.
Eftermiddagen spenderade vi på stranden. Det var nästan 40 grader i luften och minst 30 grader i vattnet, det svalkade inte ens lite!
Tidigt på fredagsmorgonen hoppade vi in i bilen för att åka till Florida-Keys. Det är en ögrupp i sydligaste Florida. Målet var Key West som är den sydligaste ön av de alla, faktiskt USAs sydligaste punkt överhuvudtaget. För att komma dit åker på broar mellan ett tjugotal öar. Det var väldigt fint att åka där med Atlanten på ena sidan och Mexikanska golfen på andra sidan.

Väl framme vid Key West gick vi runt och tittade på den exotiska ön. Palmer, stränder och söta små hus var det överallt. Vi gick mest omkring i den galna hettan och tittade på den fina miljön och på eftermiddagen hann vi även med att ligga på stranden ett tag.

På lördagsmorgon hann jag och mina systrar med lite shopping innan det bar av mot flygplatsen. Jag hade glömt mitt pass hemma, jag hade glömt bort att skriva ut flygbiljetten och så hade jag glömt bort vilket flygbolag jag skulle åka med. När man är så klantig som jag är så blir man ganska bra på att ta sig ur de problematiska situationerna som man sätter sig i gång på gång. En normal människa får väl kanske lite smått panik när hon ska flyga om någon timma och inte har någonting som hon behöver. Allting löste sig som vanligt. Fyra timmars flygresa med en mellanlandning i Charlotte.

"Young lady, nu tycker jag du sätter dig ner och låter oss som ska byta plan gå av först. Vi har boarding om en kvart så du kan gott vänta"
"Sorry, men jag hade boarding för fem minuter sen, så jag har också bråttom"
"Du väntar på din tur, sätt dig ner"
Hon hade suttit några rader bakom mig på planet och var därför bakom mig i kön, så min tur var ju helt klart före hennes. Varför försöka läxa upp oskyldiga människor som man inte vet någonting om? Lite artighet skulle ju inte skada. Hon kan inte varit amerikan. Hon hade pololinne på sig också. Jag hatar polotröjor, och pololinnen är ännu värre. Sen kom mannen. "URVÄGEN! Gör plats så jag kan ta ner den här tjejens väska, hon har mest bråttom av oss alla. FLYTTA PÅ ER!". Nästan alla människor satte sig ner och jag kunde skutta av planet utan problem. Åh, min hjälte på typ 70 jordsnurr <3

Jag beställde en taxi som skulle hämta mig vid tågstationen. Det kommer inte en vanlig taxi, utan att svart glänsande limmo! Ut hoppar en chaffis med kostym och hatt. Öh, är det här verkligen min bil eller kom Obama med samma tåg? funderade jag. Den var min. Jag kom hem och fick min skönhetssömn.

På söndagen gjorde jag absolut ingenting hela dagen. Idag har jag jobbat. Jag och mina kids har spelat monopol i sex timmar. Nu ska jag sova.

2011.07.25

"Hey girl, where are you and your Allstars heading tonight?"
Amerikaner är duktiga på att kommentera mina converse.
"I love your Chuck Taylors!" Amen skaffa ett par likadana då? De är ju nästan gratis här.
Förstår inte riktigt hypen.
Godnatt.

2011.07.23

Nu är jag hemma i Downingtown efter sex dagar i The Sunshine State. Solsken fick vi verkligen se. Milda makter vad varmt det var. När det är så varmt att man inte bryr sig det minsta längre om hur stora svettfläckar man har överallt, då är det för varmt. Tydligen har det varit ännu varmare här i Pennsylvania. När jag klev ut från flygplatsen vid elva på kvällen var det kolsvart ute, men ändå närmare 40 grader. Hur är det ens möjligt? Det är nästan så man längtar till svenskt snökaos, men bara nästan. I morgon kommer det antagligen ett långt inlägg om den gångna veckan, så länge får ni nöja er med Segsara.


2011.07.16

Idag har jag visat familjen fina trailen som jag brukar promenera och springa på. Brukade kanske är ett mer passande ord. Vi började med en morgonpromenix där. Efter ett varv hoppade vi in i bilen och brummade bort till Outleten. Bagageluckan var fullproppad med påsar när vi åkte där ifrån. Alla hittade flera fynd. Jag fick med mig ett par converse, en mysig Ralph Lauren-tröja och ett par billiga solglasögon. Om jag inte nämnde det tidigare så tappade jag ju mitt femte par för den här våren förra helgen. Det är inte klokt vad jag är slarvig. På riktigt.

När vi kom tillbaka till hotellet, som min familj bor på, badade vi lite i poolen innan vi gjorde oss i ordning för att gå ut och äta. Middagen åt vi på en uteservering i mysiga West Chester. Den staden är verkligen hur mysig som helst.


2011.07.15

Jabbadabbadooooooo, hela familjen Åkerlund befinner sig nu i Amerikas förenta stater!
Hur bra är inte det? Asbra!
Min familj och min värdfamilj har träffats, det gick smärtfritt.
Vi åkte alla till Shady Maple's smorgasbord för att äta megastor buffémiddag.
Jag har aldrig hört mina värdföräldrar prata så mycket som de gjorde idag. Till och med min värdpappa, även kallad Stoneface #2, pratade en hel del. Mest om olja, värme, bensin och elektricitet dock. Med en värdpappa och en pappa inom nästan samma bransch så blev det ganska mycket jobbprat. Jag har fått svenskt lösviktsgodis också!

Idag har jag varit här i åtta månader! 8! Två tredjedelar av mitt år är avklarade. Jag vet inte om jag tycker att det är bra eller dåligt. Om fyra månader slutar jag jobba och åker på semester. Några veckor senare kommer jag landa på Arlanda, i Stockholm, i Sverige, i Skandinavien, i Norden, I Europa (ja, jag försöker skryta om mina geografikunskaper, vaddårå?).

Nej, nu ska jag krypa till sängs för att vakna pigg som en lärka för att spendera den första av åtta heldagar, på väldigt länge,med min familj. Ciao amigos!

2011.07.14

Hela min tid här borta har jag kört omkring i jordens skitigaste bil.
Invändigt alltså. Ni förstår inte hur äcklig den har varit. Emilia vet. haha.
Idag har jag och Rachel samlat ihop två fulla påsar med skräp och så har vi dammsugit den.
Det tog väl en sisådär två timmar. Frääääääsch är den nu iallafall! Min fina Honda.

Vi har även hunnit med att göra smycken, målat naglar och vattnat varenda växt på den här sjukt stora tomten.
Jag blev uttråkad och började spruta ner Rachel med vattenslangen. Elvaåringen bad mig att växa upp. Jaaaja.

2011.07.13

Idag tog jag Rachel till finfina Wegmans för att äta lunch.
Pizza, sushi, yoghurt, sallad och frukt. Mums!
Vi gick på bio och såg Mr Popper's penguins.
Himla rolig film faktiskt. Jag skratta en hel del.
Efteråt åkte vi till Maggie Moo's, ett grymt glasställe!
Hem och byta om, in i bilen igen, släppa av på karaten.
Jag for till posten.
Jag har nog spenderat dubbelt så mycket tid på posten i USA,
än vad jag spenderat på svenska posten under mitt liv.
Hämta på karaten, hoppa ur bilen, värma på soppa, äta.
Snipp snapp snut, så var dagen slut.
Jobbar nio timmar imorn, sen har jag SEMESTER igen!
Juste, kvällen spenderade jag på Starbucks med Josefin.
Snart lämnar även hon mig.

2011.07.12

Just another good day at work.
Att ha bara Rachel att se efter är typ som att hänga med en kompis.
Idag har vi gjort lite armband, åkt till poolen och badat, spanat in lite grabbar,
lagat lite mat tillsammans och tagit en massa foton.
Jag har även lärt henne det jag är bäst på, att stå på händer i vatten.
I morgon blir det en Hanna&Rachel-dag igen. Stora planer finns.

- Hanna, how come you always come up with these good ideas?
- I dont know, they just pop up in my head!
- Gosh, Im gonna cry so much when you leave us.

Gissa hur mycket jag kommer grina då! Blääääää vad jag kommer sakna mina kids när vi inte bor i samma hus, samma stad, samma land längre.



2011.07.11

I sön dags hade vi Au Pair-möte. Vi tubade, precis som jag gjorde på 4th of July. Det var inte riktigt lika party, inte lika soligt och varmt och inte lika roligt. Det gick långsamt. Jag blev uttråkad och bestämde mig för att gå på botten och dra oss framåt. Jag satte ner foten på en stock och fick en sticka under en tånagel. Den sitter kvar och gör ont vid varje steg jag tar. En annan av mina tår blev förlamad för snart tre veckor sen. Jag gick lite mycket i flipp flopp och helt plötsligt tappa den känseln. Man kan fortfarande hoppa på den utan att jag känner något. Japp, så är det. Hur mår era tår?

Idag har jag varit ledig. Jag tränade lite body pump och sen låg jag vid poolen på la gym. Brände lite mage och så.
Steven åkte på camp igår, så nu har jag bara Rachel den här veckan. Veckan består av tre arbetsdagar. Life is good.

Här skulle det väl passa med en bild på mina tår eller min brända mage, men ni får fyra fina fejs istället! LYX!

2011.07.10

Jag lever!!

Jag har bara glömt bort att jag har en blogg att sköta.
Hmm, var ska jag börja nu då.
Juste, jag var hos Emelie i norr och firade 4th of July.
Dagen efter var vi en aning sega.
Vi slappade lite hemma, men inte allt för länge. Jag hade ju en hel stad att turista i!
Vi åkte in till Minneapolis. Man såg den fina skylinen på långt håll, åh så fint!
Bygg lite högre hus i Sverige, så vi kan få en massa fina skylines tycker jag!
Vi åkte till en skulpturpark där det fanns mycket att fota och posera framför. Fint fint.
Vi brummade vidare till The Cheesecake Factory för middag. Gott som alltid.
Vi åkte till en park där vi åt Ben&Jerry-glass och umgicks med Emelies kompisar.

På onsdagen jobbade "vi". Vi spelade spel med Emelies värdbarn och tog hand om lilla Maddie, snart två år. Så himla söt. På kvällen åkte vi till en stad som heter Lindström. Många av de som emigrerade till USA på grund av hungersnöd och fattigdom på 1840-talet hamnade just där. Det finns statyer av Karl-Oskar och Kristina från filmerna Utvandrarna och Nybyggarna, som alla allmänbildade människor har sett. Självklart tillhör jag dessa människor. En massa skyltar med svenska namn och "Välkommen till Lindström - systerort till Tingsryd, Sweden" stod det överallt. Vi hittade en stor tegelvägg som var målat som en stor svensk flagga.

På torsdagen åkte jag hem. Flygresan gick väldigt bra, tågresan gick väldigt bra, bilresan gick sådär. Jag kunde knappt se vägen för att det regnade så mycket. Jag har aldrig varit med om ett blötare regnväder än det jag fick gå tio minuter i till min bil. Det blev översvämning på tre minuter och där pulsade jag med regnvatten upp till fotknölarna. Det är så sjukt vad allt ska vara överdrivet i det här landet. Inte konstigt att människorna ska överdriva mängd och storlek av allt när inte ens naturen kan göra ett undantag och vara normal. Sen blev det bilköer, och jag fick sitta där i mina dyngsura kläder två timmar. Kallt? Japp.

I fredags var jag hemma hos Ida för att fira hennes födelsedag. Mat, tårta, tävlingar, basket i köket, söta barn och glada vänner. Mysig kväll.

Igår jobbade jag i hela tre timmar. Steven behövde handla saker till sitt Boyscout-läger som han åker på idag. Jag agerade chaufför som vanligt. Vips så hade tre timmar flugit förbi. Helt okej.
På eftermiddagen och hela kvällen satt jag på Josefins veranda och scrapbookade. Mysigt, pyssligt och kul!

På tisdag åker min familj till New York och på fredag kommer de hit till mig! Nästan åtta månader sen man såg dem sist. Yeeey! De stannar här över helgen och sen åker vi till Florida på måndagen!


2011.07.06

Hur svårt kan det vara?


2011.07.06

4th of July - Vilket dygn!

Emelie och jag började dagen med att köra runt och göra en massa ärenden. Mitt i allt kom vi på att juste, människor behöver mat ibland, så vi svängde in till Panera Bread och köpte en liten macka som vi delade på. Klockan var väl elva kanske, tjugosju timmar senare kom vi på att "Ojdå, vi har inte ätit nånting alls sen den halva Paneramackan igår". Det var så varmt så hungern höll sig borta liksom, och dessutom hade vi ju annat för oss!

Okej, Backa bandet igen! Efter Panera Bread åkte vi till Emelies kompis Sofia. Vi packade in henne, två amerikanska killar och en proppfylld kylväska i bilen och brummade vidare mot Wisconsin - staten där allt är tillåtet. Slutdestinationen var Apple River. Väl där hyrde vi tuber (stora badringar), en till var och en av oss, och en till kylväskan såklart! Vi åkte med en Shuttle till början av floden. Vi band ihop våra badringar. Vi var nu sju personer, och i samlad badringstrupp guppade vi ner längs floden njutandes av solen, drickan och livet.

Efter en och en halv timma var vi framme vid ett ställe där man kunde gå av och ta en paus. Där var det fullt med sköna, fulla, men mest sköna amerikaner. Vi spelade Beer pong på bord som stod ute i vattnet, vi spelade Beach-volleyboll och vi hängde med jordens härligaste folk - amerikaner. Folk sprang omkring och skrek USA, USA, USA och WHO'S GONNA DRINK ALOT -WEEEEEE ARE!. Jag försökte överösta dem och skrek SWEDEN, SWEDEN, SWEDEN. Tillslut hängde många på och det slutade med att ett trettiotal amerikaner stod på deras nationaldag och skrek Sweden. Det var kul. I've got the power.

Efter ett par timmar på stoppet guppade vi vidare på floden. Svenska tjejer går onekligen hem hos Amerikaner, så när vi åkte vidare var det många som anslutit sig till vår lilla badringsmaffia. Jag fick för mig att jag skulle göra lite konster och det hela slutade med att jag vaskade ytterligare ett par solglasögon. Det tredje paret på två månader. Jag blir bara mer och mer säker på att jag inte ska skaffa Ray-Bans.

När floden tog slut, eller när det sista stoppet uppenbarade sig var vi tvungna att stiga upp ur vattnet och lämna tillbaka tuberna. Jag och Emelie stannade över natten på Apple River's camping. Vi stod och pratade med några grabbar när Emelie bara hintade lite om vi hade ett tält att sätta upp. Två sekunder senare hade en grabb satt upp det. Riktiga gentlemän de där Amerikapojkarna. Resten av natten hängde vi med folk från Iowa och sådana ställen. Det kändes som att vi var på festival.

Jag har försökt att återberätta så bra som möjligt utan att nämna hur mycket vi drack, jag är ju faktiskt minderårig här. Tror inte det blev så bra, tror inte ni förstår hur kul det var. men Independence Day var iallafall sjukt kul, galen, blöt, awesome och kul. Bilder kommer någon gång i framtiden.

2011.07.03

Hej och hå!
Nu ligger jag på en madrass i Emelies rum i Minnesota.
Efter att piloten som skulle styra mitt plan gått vilse på flygplatsen, och sen hittat rätt igen, så bar det av.
En flygresaa på tre timmar som gick väldigt fort.
En till stat kan prickas av som besökt.
Vi har hälsat på Amerikas största köpcentrum som fått det fantasifulla namnet Mall of America.
Det var ju rätt så stort om vi säger så, typ som Tyresö centrum ungefär.
Tivoli och allt möjligt finns där.
Middag åt vi på kära IKEA. Potatismoset var slut, så det blev köttbullar med typ potatisbullar.
Intressant och underligt men ändå gott.
Vi köpte med oss Daim, Singoalla-kakor, Delicatobollar, Knäckebröd och hårdost. FEST!
Om jag nu kommer ihåg hur man använder en osthyvel.
Imorn är det 4th of July! Just nu smids det planer för fullt inför morgondagen. Kanske åker vi till Wisconsin (ännu en ny stat, wihoo) och chillar runt såhär:


Kanske campar vi också där och festar hela natten med patriotiska amerikaner. Kanske inte. Vi får seeeeeeeeee.

2011.07.02

Igår var första dagen på min semester. Jag åkte till poolen och hängde där några timmar. Jag trodde inte att jag skulle bränna mig mer i år, att det var fritt fram att sola utan solkräm nu, men icke. Röd rumpa.
Efter några timmar åkte jag hem till Josefin. Vi tog oss till Giant och köpte med oss mat från deras salladsbar. På kvällen åkte vi till en stor äng där vi tryckte ihop oss med tusentals amerikaner för att se på fyrverkerier. De flesta var röda, blåa och vita. Det är festligheter lite här och var den här helgen för det är 4th-of-July-weekend. De tjuvstartar alltså på sin Independence day fyra dagar innan.

Idag har jag hängt med Emma, Ida och Julia på en äng i West Chester. De solade, jag satt mest i skuggan, jag tycker det börjar bli lite för varmt nu. Om ett par veckor kommer det troligen vara tio grader varmare, runt 40. Föööööör varmt.

I morgon åker jag till Emelie i Minneapolis! För er som inte vet så ligger det i staten Minnesota som ligger mitt i landet, mot kanadensiska gränsen. Så det blir flyg och sådana roliga saker.


2011.06.30

SEMESTER!

RSS 2.0