2011.04.29

Snart är det maj! Det är ju inte klokt hur fort tiden går. Det är inte klokt hur varmt aprilvädret är här och det är ju helt tokigt hur varmt ni har det i annars så kalla Sverige nu! Och det är helt tokigt att mina ben är helt myggbitna redan i april.

Idag jobbade jag en timma på morgonen. Jag åt frukost med Steven som helst ville äta själv och bad mig att gå och göra "Hanna-stuf". Inga problem sa jag. När den extremt långa jobbdagen var över åkte jag hem till Emilia. Vi promenixade runt i hennes område tillsammans med Julia. Efter det blev det Ruby Tuesday's salladsbuffé till lunch.

På eftermiddagen spelade jag tennis med Rachel och Steven på garageuppfarten. Steven bad man serva en hård boll så skulle han se om han kunde ta den. Problemet var bara att den blev typ fem meter sned och landade på min värdmammas huvud. Nästa boll landade på hennes bil. Ungefär där kände jag att min tenniskarriär var över. Jag åkte istället och hämtade upp min carpool-kompis Lisa och brummade iväg till West Chester där vi åt middag på restaurang med Josefin, Ida och Emilia. Efter det blev det Starbucks-häng och nu ligger jag här.

I morgon ska jag springa ett lopp igen!! Jag vill verkligen slå den tiden jag fick på förra loppet. Men om det blir så varmt som det varit i veckan kommer det inte gå. Jaja, ni kan ju hålla tummarna för mig i alla fall.

Road trip till glasskiosken.

För alla fans som har klagat på klippet som inte funkar, så försöker jag igen.  ENJOY!



2011.04.27

I måndags bjöd Andreas (numera Idas) värdföräldrar in oss på avskedsfest. Massa goa vänner var där. Det bjöds på Philly cheese steak och goda tilltugg. Jättekul att träffa alla tjejerna som vanligt, men tråkigt också eftersom bästa Andrea åker hem. Hon är en superhärlig tjej som verkligen kommer saknas här borta.


Igår träffade jag Emilia för lunch på cosi.

På kvällen träffade jag Josefin för Starbucks och sängbygge. Hon och hennes värdfamilj har flyttat. Eftersom jag är både superstark och superlistig så erbjöd jag henne min hjälp när hon skulle bygga ihop sin nya säng. Man behövde faktiskt vara listigare än vad man behöver för IKEA-möbler. Nu vet ni det också. Tjao.

2011.04.25

Det är 30 grader och stekande sol idag. Jag var ute och gick i två timmar utan solkräm. Ooops.
Jag ska på Goodbye-party hos Andrea nu. Alla mina klänningar är uteslutna, för av någon märklig anledning ser det ut som att jag har ett vitt brottarlinne under, vilken känning jag än provar. hmm.


2011.04.24

Så här kan det se ut en söndag när Hanna och Lisa är på väg till glasskiosken.
Varning för underbara sångröster!


2011.04.24

Härlig dag!
Dagen började med påskbrunch på restaurang med min värdfamilj.
Det var buffé med allt möjligt gott. Mätt i magen om vi säger så.
När vi kom hem igen brummade jag iväg till Lisa på en gång.
När jag kom fram låg Lisa och solade,
jag var snabb med att kasta av mig kläderna för att göra detsamma.
Det har varit upp mot 30 grader hela dagen!
Efter ett tag åkte vi till ett jättemysigt glasställe och satt där i solen och smaskade.
På kvällen hade vi Big brother-kväll hos Lisa, i vanlig ordning.
Emilia gjorde comeback i Pennsylvania och svängde förbi på lite bb också.
Brun och fräsch, direkt från Florida.


2011.04.23

Idag har jag haft skattjakt för mina barn. Skatten var fina påskpresenter dom jag förberett till dem.
Båda sa tack ungefär tio gånger var. Jag är dock osäker på om de uppskattade presenterna eller om de bara tackade för att de är artiga. Vi får hoppas på det förstnämnda.

På eftermiddagen åkte jag till Lisa. Vi lagade mat och tittade på film. Mitt i filmen upptäckte Lisa att de har kvällssol på hennes trappa. Vi satt där och myste ett tag.

På kvällen åkte vi hem till Frida i West Chester. Jag träffade henne för första gången i kväll, trots att hon har bott här i närheten i över en månad. Trevlig tjej i alla fall. Ida, Emma och Julia var också där.

Jag har en bra och snäll familj. Jag har ett jätteskönt schema. Det är aldrig några problem med mina barn. Jag får bensin, mobil och gym betalt. En massa saker som jag är tacksam över, MEN, jag måste nog säga att jag drog en nitlott vad gäller mitt hus. Det är inte speciellt alls. Det är inte direkt litet om man jämför med svenska hus, men om man jämför med en del av mina vänners hus här! Oj oj oj. Fridas hus till exempel, fyra våningar, hur många rum som helst. varav ÅTTA badrum. Jag vill också bo i en typisk amerikansk lyxvilla! Jaja, jag antar att man inte kan få allt.


hjärta

Det är inte svårt att känna sig smart i mina systrars sällskap,
Flams och Trams är sjuka och de ringer och frågar hur man beställer hem en pizza.

2011.04.22

Nu är familjen hemma igen. Idag har vi firat Melanies födelsedag.
Jag gav henne en fin burk fylld med Daim. Den blev väldigt uppskattad.
Av mig fick hon även en bok från ikea med svenska recept och lite text om hur svenskar firar sina högtider.
Jag tyckte inte boken var så bra egentligen. Till exempel fanns "cheese flavored ice cream" med. Om det är någonstans i världen de äter ostglass måste det ju vara här i USA. Inte i Sverige. Det fanns också typ tio recept där huvudingrediensen var "Swedish Falun sausage". Lycka till att hitta det här liksom. Jaja, jag märkte ju förståss bokens brister när jag redan köpt den. Melanie verkade gilla presenterna i alla fall.
Vi har ätit på Shady Maple's smorgasbord. Det var gott.

Jag ska från och med nu försöka undvika att spela spel som jag känner igen hemifrån. Jag blir bara frustrerad när ingen vill spela som jag vill. Kalaha, Monopol, Labyrint och Twister. Samma sak händer varje gång.

"You can't do that"
"Yes I can"
"No, that's against the rules"
"I have this game at home, and it's not against my rules!"
"Hanna, we're not in Sweden. We are in America and here we're playing by the American rules! Got it?"

När det händer vill jag inte spela mer. Amerikanska spelregler är tråkiga. Jag lovar att om de spelade Fia med knuff skulle det vara against the rules att knuffa ut de andra.

punkt och slut.

2011.04.20

Idag har jag varit på Zoo med Lisa och hennes barn!
Vi hälsade på allt från fula navelsvin till världens finaste Jaguar.
Djurparken var inte så stor så vi hade sett allt efter lite mer än en timme.
Då blev det lunch på Ikea. Lisa försökte intala sina barn att är man i ett svensk varuhus och äter på en svensk restaurang, då ska man äta svensk mat. Men inte blev det några köttbullar inte. Chicken nuggets och pommes.
Amerikaner, ni vet... Jag och Lisen åt i alla fall våra köttbullar med glädje!

På kvällen tränade jag en jättesnabbis innan jag åkte jag till Friday's för att äta middag med Ida, Emma och Julia.
Jag shoppar och shoppar och äter ute flera gånger samma dag. Jag undrar när jag ska inse att jag inte är någon superstar, och börja leva som den lågavlönade barnflicka jag är.


2011.04.19

Hej kompisar!
Jag är ju som sagt ledig ett par dagar den här veckan.
Vill man spara pengar samtidigt som det regnar ute,
då finns det inte så mycket att göra.
Men vet ni vad man gör då?
Man hänger med en kompis och dennes värdbarn!
Idag har jag varit på ett "bounceställe" med Lisa och hennes pojkar.
Det var ett stort rum fyllt med hoppborgar och uppblåsbara rutschkanor.
Jag blev nockad av en fyraåring så jag börja grina,
det här jobbet är sannerligen inte lätt alla gånger! haha.
Resten av dagen chillade vi hemma hos dem.
Jag och Lisa lagade tidernas pasta carbonara!
På kvällen åkte vi hem till Ida där vi lagade bakad potatis till middag.
Julia och Emma var också med.
Bra dag! I morgon ska vi på zoo!

2011.04.17

Håll i hatten, idag blåser det!
Jag har följt med Lisa till outleten, utan att spendera ett öre.
Vi har ätit god mat på en mysig restaurang.
Vi har legat i Lisas säng och sett på Big Brother.
Det är vår söndagstradition numera. BB hos Lisa alltså.
En mycket bra och skön helg med Lisa som sällskap.
Alla våra vänner är bortresta, men HannaochLisahelger är ändå bra!

I morgon åker Melanie och barnen på en minisemester i fem dagar.
Jag ska vara hemma och vara ledig. Jag har ingenting planerat.
Det hade ju varit grymt om det skulle vara strålande sol,
då kunde jag bara ligga och slappa och få en massa färg.
Tyvärr ska det regna typ hela veckan.
Men det betyder ju att jag kan skypa när som helst!
Boka upp mig!

2011.04.16

Hur underbart är det inte när man är helt söndagkvällsförvriden (för att citera den bästa) och sen kommer man på att det är ju faktiskt bara lördag? Det känns som att jag har en hel helg att berätta om, och så är den långt ifrån slut!

Igår var det påskbord på IKEA. Mycket gott och mycket trevligt! Vi frossade i köttbullar, prinskorv, potatis, lax och räkor och allt sådant där gott som jag inte tror ni förstår hur mycket man saknar när man äter mac and cheese och liknande till middag varje dag. För att inte prata om knäckebröd med HÅRD ost som man HYVLAR. Jag är så fruktansvärt trött på feta emmentalerostskivor som är plastförpackade en och en. Cheddarosten vågar jag inte ens röra. Det är också kul för när IKEA har sånna speciella grejer så kryper alla svenskblodade Phillybor ut ur sina hålor och samlas i vårt gulblåa varuhus. Självklart träffa vi en massa au pairer från höger och vänster, men även vuxna människor och hela familjer som flyttat hit på grund av arbete.

Innan vi åkte hem shoppade vi självklart loss på Swedish food market. Jag fick med mig saltlakrits, Ahlgrens bilar, hallonsaft, jordgubbssylt och det bästa av allt: FISKBULLAR I HUMMERSÅS! Jag har haft riktig abstinens efter det. Mina vänner är nog lika lyckliga som jag över att jag hittade mina fiskbullar, för nu kommer jag förhoppningsvis sluta tjata om hur sugen jag är på det. Åh, jag är så glad!


Vi åkte hem till Lisa och hade sleep over.
I morse när vi vaknade bestämde vi oss för att ta en sväng till vårt mall.
Jag hade gett mig själv strikta order om att inte shoppa någonting. Jag måste börja spara pengar till sommarn på riktigt nu. Det gick ju sådär. Jag gjorde av med 1600 kronor...............
Jag är dock väldigt nöjd med alla köp så jag ångrar mig inte än. Jeans, jeansshorts, klänning, supermysigfintröja, två linnen, jacka och underkläder är ju faktiskt ändå nödvändiga köp...

Resten av dagen var vi på fyraårskalas hemma hos Lisa's lille grabb Finley. Lisa har de gulligaste värdföräldrarna, jättesnälla och sociala. Så var även resten av släkten, det var väldigt trevligt.
Vi har tillsammans med dem sagt "I choose to chew chicken with thoroughly Charles in Massachusetts" hundra gånger. Säger man det med amerikansk dialekt hundra gånger får man typ träningsvärk i tungan. Den som vill kan ju testa. GODNATT!
ipt>

2011.04.15

fem månader!

2011.04.14

En härlig dag har passerat!
Jag har legat ute på gräsmattan i bikini nästan hela dagen.
Det luktar nyklippt gräs, grill och brända hudceller överallt! Underbart!
Efter jobbet träffade jag Josefin på starbucks.
Jag fick även privilegiet att följa med henne till target för att vara smakråd för hennes bikiniköp.
Fuskisen åker på semester till Florida i morgon.
Det är alltid härligt att hänga med Josefin!

I morgon blir det andra härligheter, i svensk anda! Josefin är ju i och för sig också ganska svensk, men det här är någonting utöver det vanliga. Längtar!


Förresten!
Min värdpappa pratar nästan aldrig. Han svarar på frågor, men nästan aldrig mer än så.
Men igår när Rachel satt och ritade en drake och skrev dragon över, så utbrast han med upprörd ton:
"Hur kan det där vara en drake? Det ser ut som en daggmask på rullskridskor!".
Som utomstående kanske man inte förstår det roliga här, men jag skrattade i alla fall nonstop i typ en timma.

2011.04.13

Löpning, fruktsallad och reading olympics.
Japp, det var dagens intressantaste händelser.
Löpning och fruktsallad vet ni förhoppningsvis vad det är,
men reading olympics? Är det vad det låter som?
Ja det kan man säga. Mina barn tävlar i skolmästerskapen i läsning.
De tävlar i lag, tio personer från varje skola.
En "domare" läser upp frågor om olika böcker, barnen svarar rätt eller fel.
Och jag var alltså där och tittade, mer spännande event får man leta efter (not).
Det syntes att det var skolornas tio smartaste nördar som deltog.
Varannan unge hade glasögon. Bara smarta människor har glasögon.

Well well, Springton Manor vann och det var säkert mina barns förtjänst.
(Båda har ju glasögon).


2011.04.11

Idag har jag kört Sandra till flygplatsen. Snart är hon i Sverige. Det känns lite konstigt må jag säga.
Det är ju alltid tråkigt när folk försvinner, men jag vet att alla vi svenskar här borta kommer träffas på svensk mark när alla kommit hem. Det finns redan en massa planer för vad vi ska hitta på tillsammans i framtiden!

På eftermiddagen bad Melanie mig att ställa min bil på garageuppfarten för att de ska komma sopmaskiner i morgon. Annars står den alltid på gatan. En timma senare, när hon skulle backa ut sin bil hade hon glömt bort att hon bett mig ställa min bil snett bakom. Hon backar alltid ut hur fort som helst utan att ens titta i backspegeln, för hon vet exakt hur den långa uppfarten svänger och så. Jag brukar fascineras lite av det. Men denna gången sa det PANG! Stoooor buckla och många repor på hennes fina Mercedes. Hände det något med min gamla Honda? Nej, den fick bara sin fyrahundrafemtioelfte repa. De säger att den kommer leva föralltid.

Det har varit en varm och skön dag. Aningen svettig. Klockan är tio och det är fortfarande 23 grader ute. Jag gillart!

Här kommer lite fler bilder från loppet. Allt för att ni ska få se hur fint det var!

Cherry Blossom Run

Senast jag sprang ett riktigt lopp var Minimaran 2004. Idag, sju år senare, gjorde jag comeback!

Cherry Blossom Run i Philadelphia. Det var en jättemysig bana som var omgiven av blommande körsbärsträd nästan hela vägen. Loppet var "bara" fem kilometer långt, men eftersom jag i princip inte löptränat alls de senaste åren så var målet bara att springa hela vägen. Det klarade jag trots att jag var nära på att ge upp flera gånger på grund av brutala smärtor lite här och var. Nu har jag och gänget ett nytt lopp i sikte. Det är lika långt och går av stapeln om en dryg månad. Jag ska träna, träna, träna och förbättra tiden!

Bästa Lisa kom trea! Hon har inte tränat på flera veckor för att hon varit sjuk och så kommer hon dit och springer snabbare än nästan alla. Hurra hurra hurra!

Visste ni att här i USA så har de inte bokstaven Å? Surprise surprise!
Detta leder till att jag heter Akerlund här. (Surprise igen).
Numret på nummerlapparna delades ut i alfabetisk ordning, tack vare avsaknaden av prickar så fick jag nummer tre. Alltså var jag trea på en lista av 300 människor. Eftersom det förmodligen är både första och sista gången i mitt liv det händer så tänkte jag att vi kan hurra lite för det också, medan vi ändå håller på. Hurra!

Efter loppet åkte vi och åt på IHOP. För er som inte vet så står IHOP för International House Of Pancakes. Jag blev överlycklig när mina vänner, som inte är särskilt förtjusta i pannkakor, föreslog att vi skulle åka dit. Jag trodde att Anna Sjögren var den enda på jorden som inte tycker om pannkakor, men det finns tydligen fler konstiga människor på den här jorden.

På eftermiddagen hade vi ett litet Milenium-marthon hemma hos Lisa. Man får ju lite lite hemlängtan när de visar Stockholm hela tiden. Himla fin stad det där alltså!

I morgon ska det vara 31 grader i Downingtown! YEEEEEEEY!


2011.04.08

Idag har jag nog slagit rekord i att köra fram och tillbaka mellan många aktiviteter på kort tid.
Hämta i skolan - lämna på girls scouts - lämna på karate - hämta på girls scouts - hämta karate - hem - mätta magar på tio minuter - lämna på dans - hämta på dans - lämna hemma - full fart mot Lisa!
Hemma hos Lisa var vi sex kockar som trollade fram lite tacos!! Gott gott gott med "svensk" mat. Egentligen så osvensk det kan bli typ, men någonting man äter hemma i alla fall.
Godnatt.

2011.04.07

Idag är jag ledig!
Man kan ju tänka sig att jag tog en lång sovmorgon i morse, men icke sa nicke! Uppe med tuppen var jag.
Jag tog min supersnygga bil och brummade hem till Emilia där en fabulös frukost väntade i hennes säng.
Frukostunderhållning stod Big Brother för. När underhållningen var över och frukosten var slut gick vi på en promenad i Emilias fina överklassområde.

Klockan elva åkte vi mot Philadelphias flygplats. Vi snurrade runt ett par varv mest för skojs skull (nästan), tills vi hamnade rätt och hittade vår semesterbruna Sandra. Straight from Hawaii, med flippflopps och allt! Vi körde hem henne + pojkvän och sedan brummade jag i min ensamhet vidare hem för att hitta bästa Nina på skype!


HAPPY!


Den fjortonde till tjugosjätte juni får jag besök av världens bästa!

2011.04.05

Idag på gymmet hade jag på mig en t-shirt som det stod "Fifa trophy tour Stockholm" på.
En man kom fram till mig och sa "Oh, Stockholm! Are you from Holland? I've been there, it's a nice capital!"

Hmm, ja hur var det nu med geografikunskaperna? Jag skulle tycka det var kul att veta om han har varit i Stockholm och trodde att han var i Holland, eller om han var i Amsterdam och trodde att han var i Stockholm. Men det visste han nog inte själv, så jag kände att det inte var lönt att fråga.

Tack mamma.

Att hitta en påse djungelvrål bland posten, det är lycka.

2011.04.03

Nu är det söndagskväll igen och en mycket bra helg har passerat.
På lördagmorgon begav jag, Lisa och Emilia oss till "Michael's", som är en pysselbutik.
Först shoppa vi loss i scrapbook-himmelen, sen åt vi lunch på favoriten Cosi, för att sedan styra kosan mot Lisas för att sprida ut fotografier, album, pennor, saxar, lim, klistermärken, mönstrade papper och allt möjligt som hör scrapbookande till, på golvet. (japp, världens längsta mening). Efter en lång pysselstund åkte jag och Emilia hem till henne för att ha sleepover. Vi lagade middag, bakade paj och såg på film i hennes biorum. Emma kom över en sväng också.

Idag köpte vi med oss mängder av frukt och åkte till en äng där vi mötte en solande Lisa. Picknick!
Vi låg länge och försökte få lite färg på våra bleka kroppar. Lite resultat blev det allt!
Nu är det nog fjärde gången jag tänker skriva att det blir varmt här nu. tjugotre grader ska det bli i morgon.
Det kommer säkert snöa om ett par dagar igen ändå. Upp, ner, upp, ner. Vinterjacka, ingen jacka, vinterjacka, ingen jacka. Man blir ju lite förvirrad när man kommer från landet lagom och så finns det inget mellanting.

2011.04.01

Idag jobbade jag i exakt fyrtiofem minuter.
Efter den slitsamma arbetsdagen, som slutade 7.40, hamnade jag i sängen igen.
Dagen fyllde jag med slappande, träning och hårklippning.
10 cm kapade jag. Nej, inte jag. Frisören gjorde. Jag gillade henne inte.
Jag tror dessutom att det blev ganska ojämnt. Jag saknar mina frisörvänner.

På kvällen åt jag på italiensk restaurang med Emilia, Ida och Julia.
Efter det blev det biobesök. Vi såg premiären av Source code.
Vi var väl kanske tio personer i en salong som säkert rymmer 200.
Ska det inte vara fullsatt vid premiärer?
Jag tänker inte recensera filmen, för jag vet inte vad jag tycker.
Men jag gillade kvällen ändå!
GODNATT!


2011.03.31

Hej och hå, det är regnväder i Downingtown.
Det är faktiskt ganska mysigt.
Efter att ha varit ute och gått en långpromenad i det ruggiga vädret i morse belönade jag mig med ett varmt bad, lunch i sängen och sen en lång nap. Jag ska nog flytta till Spanien. Hur bra vore det inte med siesta mitt på dagen varje dag? Snilleblixt!

På eftermiddagen ritade jag och Rachel. Hon ritade saker som hon förknippade med mig.
Slutresultatet blev min mobiltelefon, min dator (Hur tänkte hon där? ;O), en basketboll, en amerikansk och en "svensk flagga", en klänning och ett papper som det stod college degree på. Jahapp.
Jag känner att jag misslyckats hittills med att dela med mig av den svenska kulturen. Rachel visste inte ens hur svenska flaggan såg ut och trots min beskrivning så blev det fel. Jag glömde liksom att säga hur stort korset skulle vara. Det enda ordet mina barn kan säga på svenska är Godnatt. Jag måste bättra mig. Mitt mål är att de ska prata flytande svenska när jag flyttar hem om sju och en halv månad.

På kvällen åkte jag till Starbucks. Josefin och kaffe var planen. Så blev det också. Trevligt, trevligt.
På vägen hem hade jag en polisbil tre meter bakom mig i tjugofem minuter. Jag bor på en återvändsgata med vändplan längst in. Han följde mig hela vägen hem, han snurrade till och med ett varv på vändplanen innan han åkte iväg. Det finns alldeles för mycket poliser här som verkar ha alldeles för lite att göra.

I morgon är det April fool's day. April April your stupid herring, I can fool you wherever I want. Så ska jag säga till mina barn när jag lurat dem. Tänk vad cool de kommer tycka att jag är. Eller? De förstår fortfarande inte de genialiska med att säga No bus, no car, no crocodile.


RSS 2.0