2011.06.29

Livet i staterna rullar på.
Igår kom lite släkt från Kalifornien och North Carolina (California och North Carolina eller Kalifornien och Norra Carolina borde man ju säga, antingen eller liksom, ellerhur? Men det ena låter ju miss-amerika-töntigt och det andra låter ju bara knäppt).

- Så du är från Sverige?
- Japp.
- Pratar du svenska?
- ja.
- Flytande?
- Eeeh, ja.
- Så du pratar svenka med din familj hemma?
- Eeeeeeeh, ja?
- Thats soooooo cool!

Sen ställde de tusen frågor om Tiger Woods Elin som jag vet absolut ingenting om.
De var trevliga iallafall och barnens kusin tog med dem på bio, så där försvann ca fyra timmar av min jobbtid.

Idag var Steven över hos en kompis, jag och Rachel hängde vid poolen på gymet, vi åkte hem och åt lite, de spela tv-spel, jag sov, de var på karate, vi åt lite till och sen var tio timmars arbetsdag över.

Josefin kom och hämtade mig direkt efter jobbet. Hon hade övertalat mig att följa med och spela innebandy med lite folk. När vi kom fram och jag såg att det var typ tio manliga svettiga proffs som dribbla omkring så bangade jag. Jag hade iallafall kul som åskådare, Josefin var braaaaa!

Godnatt!

2011.06.28

I söndagskväll mötte jag upp Josefin på busstationen i New York. Bussen som skulle ta oss till Philadelphia var en hel timma försenad. Kul. På bussen var jag tvungen att ringa min värdmamma och säga att jag tappat bort nycklarna och att jag inte kunde ta bilen hem från tågstationen. Det var sådär kul. SuperJosefin bjussa på en dyr taxi och bilen fick stå kvar. Resan tog ungefär en halvtimma och kostade nästan lika mycket som en hel tank bensin.

När jag kom hem fick jag inga applåder för att jag slarvat bort nycklarna. Det var inte så populärt. Jag blev iallafall glad när jag kom in på mitt rum, för bästa Lisen hade svängt förbi på lördagen och lämnat en hejdåpresent till mig. Godis, ett gulligt brev och ett fint kort i en ram. Nu står mina Amerikabästisar Lisafisa och Milledillen på mitt nattduksbord och tittar på mig när jag sover, japp japp!

Igår morse fick jag packa in ungarna i en ännu dyrare taxi och åka tillbaka till stationen för att hämta bilen. Barnen var svinjobbiga hela dagen och tjata om att jag kommer tappa bort extranycklarna och blablabla. Bilen kom hem och de gjorde nycklarna också. Däremot var tanken tom och likaså min plånbok. Den lilla grejen som jag blippar varje gång jag tankar, så pengarna dras från min värdpappas konto, sitter på den förvunna nyckelknippan. En chaffis utan bensin är inte en jättebra chaffis. Mitt svenska Visakort ville inte funka. Om jag itne redan var bitter och frustrerad till max, så blev jag det då. Jag ringde Josefin för att beklaga mig och be om råd. Bensinlampan lyste och jag kände att ett hej-jag-har-fått-soppatorsk-samtal till min värdmamma inte var vad jag behövde. Josefin, min räddare i nöden, släppte allt hon hade i händerna i mataffären och kom för att tanka åt mig. Hon är bäst bäst bäst, det finns ingen snällare och mer hjälpsam människa! Jag är så himla tacksam.

På kvällen fick jag veta av Anna att mina nycklar låg i min resväska som jag skickat hem med henne. Alltid när jag ska vara smart och lägga undan nycklarna för att inte tappa dem blir det problemas. Förra gången låste jag ju in dem i bagageluckan. Jag är iallafall superglad över att jag kommer få tillbaka nycklarna och att jag kan säga till min värdfamilj att jag inte varit slarvig nog att tappa dem någonstans på NYCs gator.

Nu sitter jag och avnjuter en kaffe på Panera Bread medan mina kids är på kockskola för barn. Jag har skypat med Emilia som satt hemma på sin altan i Sverige. Känns jättekonstigt att hon är där och inte här. Hon har ju bott i USA enda sen jag lärde känna henne. Nej, nu ska jag åka och hämta mina ungar. Vi ska hem och göra plånböcker av silvertejp. Im so exided. not. Men jag har tydligen lovat. Bye bye äppelpaj.


2011.06.27

Ojojoj, vad det har hänt mycket sen sist. Hur ska jag komma ihåg allt?

Tisdag:
Vi var uppe med tuppen för att köra Rachel och Steven till deras karatecamp. Vi åkte direkt därifrån till Marsh Creek där vi åt frukost, spelade kort och solade. Det var förvisso inte så soligt men väldans varmt ändå. När jag tröttnade på att förlora i kortspel och Anna tröttnade på att vinna så åkte vi till Exton mall för att Anna skulle få chansen att spendera lite mer pengar på shopping. Jag hittade lite kläder som var 50% på halva reapriset. En välstickad kofta för ca 17 Svenska riksdaler kändes helt okej liksom. På kvällen åt vi trerättersmiddag på Friday's med Emilia och Julia. Alla tog Brownie Obsession som efterrätt (som vanligt). Nu är även Anna frälst av denna magiska skapelse.

Onsdag:
Efter jordgubbefrukost ute i solen med tillhörande kortspel och sedan en massa fix och trix åkte vi till Lisa. Vi packade in fyra glada tjejer, en massa godis, sushi, brända skivor med trallvänliga låtar, fyra U2-biljetter och noll GPSer i bilen och började rulla mot Baltimore. Roadtripen kunde börja! Vi sjöng och åt och sjöng och åkte lite fel, sjöng och hamna rätt, åkte lite mer fel och sen kom vi fram. Efter lite förstora armband, leg-kollande barer, förband, svimmande Lisor, höga amerikaner, publikbråk och lite badbollsfångande så var de äntligen där och drog i gång konserten. Det var lätt den bästa konserten jag varit på. Inte för att jag varit på så många då, men vilken scen, vilken arena, vilken publik, vilket drag. Själva U2-grabbarna skötte sig alldeles utmärkt de också. Ojojoj vad bra det var.

Torsdag:
Medan barnen var på camp hann vi med att chilla lite, packa lite, och åka en sväng till Outleten igen. På kvällen åt vi middag på Killdare's i West Chester med Julia, Ida, Emma, Lisa och Emilia. Mysig uteservering i en mysig liten stad. God mat. Efter middagen köpte vi glass från Kiwi's. Resten av kvällen var en enda känslomässig röra. Bästa tjejerna skulle ju åka hem.

Fredag:
På morgonen brummade Jag och Anna hem till Lisa för att plocka upp Emilia som skulle följa med oss till New York. Där och då blev det tack och Adjö Lisa, vi ses i december. Inte kul.

Vi kom fram till New York vid lunchtid. Vi checkade in på hotellet, gick ut för att äta lunch på älskade Cosi, och tog oss ner till Downtown. Jag och Emilia lekte guider och visade Anna Ground Zero och Wall street med tillhörande tjur. Eftermiddagen spenderades i Battery Park där svenskt midsommarfirande pågick. Det känns jättekonstigt när alla omkring en pratar svenska, det är ju vårt hemliga språk liksom. Det var dans runt midsommarstång, jordgubbstårtor och folkdansande människor i svenska folkdräkter. Det tillhörande regnet tittade också förbi, men bara i ett par minuter.

På kvällen blev det lite vin på hotellrummet och sedan utgång på en nattklubb som heter Sky room. Bar utomhus på 34e våningen, helt okej utsikt liksom. Fritt inträde och fria drinkar hela kvällen, inte ett öre fattigare var vi dagen efter.

Lördag:
Frukost på Starbucks, solning i central park, lunch på en bra restaurang, säga hejdå till Bästa Emilia. Bra, bra, bra, dåligt. När den andra bästisen på två dagar lämnat mig gjorde vi i ordning oss inför kvällen. Det blev lite shopping runt Times Square innan det var dags för Lejonkungen på Broadway. Har velat se den musikalen i tre år, betalade 800 kr per person, och det var värt varenda krona. Så bra. Middagen åts på Olive Garden. Fem av fem toasters.

Söndag:
Tänk om man började varje söndag med att åka upp till toppen av Empire State Building. Det gjorde vi just den här söndagen. Det var mitt andra besök där uppe, och det var lika högt, mäktigt och häftigt som förra gången. Sinnes plockepinnes vad långt man ser och vad smått allting nedanför är när man är 86 våningar, över 300 meter, över marken.

Vi tog oss upp till populära Serendipity där vi avnjöt en god lunch. Vi delade på en efterrätt som var hur stor som helst. Brownie med glass och en massa chikladsås. VI klarade inte ens att äta upp den tillsammans. Anna gjorde sin sista shopping och vi tog oss tillbaka till hotellet. Det blev ett konstigt hejdå för jag var väldigt upprörd då jag just kommit på att mina hus- och bilnycklar var borta. Allt blev stressigt och konstigt. Anna åkte till flygplatsen och där stod jag ensam kvar utan vänner och utan nycklar och utan hopp för framtiden.

Fortsättning följer.... pam pam paaaaaam.


2011.06.24

Allt känns så konstigt just nu. Anna är här och det är jättekul, vi var i New York förra helgen och kommer även spendera denna helgen där, igår var vi på U2 360 Tour, grymmaste konserten någonsin. Men...

Idag har vi ätit middag I West Chester med alla tjejerna. Det var mysigt, men allt slutade i gråtkalas. Och värre kommer det blir. Emilia och Lisa åker hem till Sverige på lördag. De har varit här under hela min tid i Downingtown och jag har spenderat varenda helg sedan december med dem. Nu åker de hem och jag kan inte tänka mig hur det kommer bli utan dem. De hör ju hemma här! I morgon kommer jag säga Hej då till Lisa, på lördag kommer jag säga Hej då till Emilia och på söndag kommer jag vara tvungen att säga Hej då till Anna, vars semester är över då. Ingen av dem kommer jag få se på fem månader. Nu ska jag sova, i morgon åker vi ju till världens bästa stad igen och det är midsommar! Jag ska försöka njuta av den här helgen.


2011.06.20

Jag och anna sitter i min säng och äter cheesecake från The Cheesecake Factory, NICE!
Dagen har spenderats i Kind of prussia, Anna is still going strong med shoppandet.
Mina barn har äntligen fått ett Wii så jag har dansat mig svettig med dem.
På kvällen fixade Anna naglarna. En snabbis förbi Starbucks, och sen hamnade vi här i min säng :)
Godnattisch!

2011.06.19

Anna och jag har precis kommit hem efter att ha spenderat två hela dagar i New York. Vi har åkt racerbåt ut till frihetsgudinnan, ätit lunch i Little Italy med mina Au pair-kompisar, sett och knatat på Brooklyn Bridge, ätit brunch i Central Park och shoppat. Anna shoppar loss riktigt ordentligt här borta! Bra jobbat!




2011.06.16

TJENA!
Nu har Anna klarat av hela två dagar i Amerika.
Igår hann vi med att springa omkring lite på outleten, Anna fick med sig en hel del vill jag lova!
Idag fick mina barn sommarlov. Inte bara det, de hade graduation från elementary school också, efter sommaren kommer de vara 6th-graders i Middle school.
Jag tog med mig alla mina barn och Annor till Chick-fil-A, som är en kycklingsnabbmatsrestaurang (jag känner på mig att den kommer finnas i Sverige inom tio år, kom ihåg var ni hörde det först).
När alla magar var mättade begav vi oss till Chuck E. Cheese där vi spelade på en massa spelmaskiner.

På kvällen blev det middag med Lisa, Emilia, Julia och Ida på Applebee's (jag tog med mig Anna också, hör och häpna). Gottigott och kulikul! Nu ska vi spela canasta och äta godis i sängen, Yeeeey!!

Juste, jag har också introducerat Amerikanska godsaker som Reese's Peanutbutter cups och cookies and cream, för Anna. Två måsten!

TITTA VEM SOM ÄR HÄR!


2011.06.14

Tjingeling!
Jag hade en toppendag igår. Ofta blir det ju så när man är ledig, men gårdagen var extra toppen!
Jag låg vid Marsh creek-sjön och läste och sov i några timmar, det var härligt och mysigt och allt såntdär.
När jag tröttnat svängde jag förbi Lisa bara för att säga Hej till henne och Lillen. Lillen napade, så jag fick ett par timmars kvalitetstid med bästa Lisen. Vi gjorde det vi är bäst på - att baka kladdkaka!
När Lillen vaknade åkte jag hem en liten stund, men återvände när Lisa slutat, för att äta upp kladdkakan med glass och färska hallon. MUMS.
Vi hann med att springa en runda på mallet också. Gissa hur mycket pengar jag spenderade.
NOLL kronor. Vågen, applåder och öronbedövande jubel, tack!

Nu är jag i full gång med att tvätta lakan och städa i mitt rum för att min gäst, som kommer i kväll, ska känna sig välkommen. Denna gäst är ingen mindre än Anna Sjögren. Åh, jag är så glad!


2011.06.13

Jahaja, nu var det visst fem dagar sedan sist.
Tänkte bara köra en snabbgenomgång av helgen som just kom och gick.

På fredagen fick jag för mig att jag skulle åka till mallet för att köpa en klänning, trots att jag bestämt mig för att spara mina pengar tills Anna kommer. Jag fick dock för mig att en endaste liten klänning var okej. Det blev mer än en klänning. Lisa och Emilia offrade sig för att jag skulle få sällskap. Båda har shoppingförbud för att de åker hem snart (bläääääääää) och deras väskor är redan fulla. Tror ni att de klarade det? Nix. Alltså fick jag tre personer med shoppingförbud att shoppa samtidigt. YES!

Efter vårt impulsspenderande åkte vi mot West Chester för att äta frozen yogurt på Kiwi. Vi träffade Josefin, Julia, Ida Svensk, Ida Österrikisk och Ida Dansk också. Kiwi har verkligen blivit en favorit! Om jag inte har berättat det tidigare så går det till så att man tar en bägare, fyller med så mycket glass man vill ha, av den smak man vill ha. Sen häller man på den toppingen man vill ha, det går att välja på en massa bär, godis, och kakor och sådant. Tillsist häller man på sås och sedan väger man den. Så det är liksom glass med tillbehör på lösvikt. Mycket smart!

På lördagen jobbade jag några timmar på morgonen. Efter lunch åkte jag hem till Lisa. hennes värdfamilj hade fixat ett jättetrevligt goodbye-party för henne. Det bjöds på fruktsallad, tårta, soft pretzels och en massa annat gott. Det mest lockande på buffén var ändå Swedish meatballs och Daim. Det var blå och gula ballonger överallt och hel kalaset gick i de svenska färgerna. Det var mysigt och kul och inte allas sorgligt, som man kanske kan tro. Det beror på att jag kommer träffa Lisa fler gånger innan hon åker hem och så tror jag inte att jag riktigt förstått att hon ska lämna mig heller. Det kommer bli sorgligt. Om ett par veckor kommer jag vara djupt deprimerad. På kvällen hade jag och Lisa vår sista sleepover.

Idag har jag tittat på en packande Lisa, spelat kort med Lisa, Josefin och Emilia, tittat på en packande Emilia, ätit middag på en sportpub, ätit Brownie Obsession på Fridays och fått veta att jag är ledig imorn.

Det var allt för nu, godnatt.


2011.06.08

Jag måste ha fått solsting!
Idag kom jag på mig själv med att googla bilder på Tyresö centrum.
Jag har Amerikas typ tredje största köpcentrum, med alla affärer man någonsin kan tänka sig, 30 min bort...
Om jag vill shoppa utan karta har jag massa andra mall med grymma affärer jag kan välja på...
Tycker jag att det är dyrt där, även fast det är mycket billigare än i Sverige, så ha jag ett grymt outlet i närheten med tokbra affärer och priser...
...och jag saknar Tyresö centrum. Hur sjukt är inte det?

2011.06.07

Hallå där, köp blåbär!
Idag har jag spenderat den varma dagen i Emilias pool, igen.
Jag undrar lite varför inte alla som bor här (tex. min värdfamilj) har pool.
I morgon och på torsdag ska det blir närmare 40 grader.
Hur varmt kommer det då vara i solen? Typ hundra. Då måste man ju ha tillgång till en pool!

Över till något helt annat - Om en vecka landar Anna Sjögren på Amerikansk mark. Hur fett? :D



2011.05.06

Smart konversation med Steven:

- Hanna, how do you say your last name?
- Åkerlund.
- No, its Ackerland.
- Well, my name is Åkerlund, but I need to say Ackerland here, if I want anybody to understand me.
- I think you should pronounce it "Ackerland", even when youre back in Sweden, it sounds better.

hmmm.. Ska fundera på saken. Jag undrar hur många där hemma som kommer tycka jag är cool om jag presenterar mig som Häna Ackerland.

2011.06.06

Idag var det Sveriges nationaldag för alla som missat det.
Jag och Rachel stekte svenska pannkakor, dagen till ära.
Vad jag gjorde på kvällen låter jag Josefin berätta:




2011.06.04

Om man inte vet vad man ska göra en ledig lö rdag så kan man ju alltid ligga i sängen och hosta och snora. Om man sedan upptäcker att det känns som ett träningspass att gå till rummet bredvid för att hämta fler näsdukar, då inser man rätt snabbt att man inte ska haka på sina kompisar in till storstan. Medan kompisarna är inne i stan och gör roliga saker kan man ju alltid ligga i sängen lite till och titta upp i taket.

Jag tyckte detta lät otroligt spännande, så jag bestämde mig för att spendera min dag just på det sättet. Med facit i hand var det inte så kul och spännande.

På kvällen åkte vi till en High school här i Downingtown för att se Lionville school of dance's årliga uppvisning. Det var 32 nummer, varav tre som Rachel deltog i. Det var kul att se Rachel, hon tränar dans fyra dagar i veckan, så hon och hennes lag är väldigt duktiga. Det roligaste var ändå att se seniorerna. Mycket var väldigt amerikanskt och överdrivet. Till exempel, varje seniors föräldrar fick göra en liten powerpoint som visades på bioduk i börjar av showen. Det var bilder från när deras kids började dansa, med text där det stod hur mycket de älskade dem, hur stolta de var och hur mycket de kommer sakna dem när de flyttar för att börja på collage till hösten. Kändes inte riktigt som att alla hundratals föräldrar (och sjuka au pairer) i publiken behövde veta det egentligen. Men Amerikanerna är ju så dramatiska så det är väldigt kul ändå.

Nu är jag hemma i sängen igen, och här tänker jag stanna!

2011.06.03

Jahaja, Idag har jag varit hemifrån i 200 dagar. Det är ju ganska många dagar längre än hundrafemtioelva, som är min favoritsiffra när jag ska överdriva och få något att låta som jättemycket.

Det har varit en helt vanlig dag med lite jobb, lite lunch med Josefin, lite mer jobb, lite Starbucks, lite mall och lite big brother med vänner. Jag har dragit på mig jordens förkylning också. Antar att det är min kropps svar på att temperaturen går från 35 till 15 varje gång man går in någonstans, och sen tillbaka till 35 när man går ut. Sover gör jag i minusgrader. Nog för att aircondition är en bra uppfinning, men man behöver ju inte överdriva. Kul inlägg, japp. Nä men jag ville mest säga att jag har varit här i 200 dagar.

Jag har bott i USA i tvåhundra dagar.

2011.06.02

Ännu en dag har tillbringats vid Emilias pool. Idag har vi tävlat och haft oss, kul kul.
Vem skaffar en vattenrutschkana och har på tomten? Det är inte helt okej tycker jag, folk kan ju bli avundsjuka. Fast iochförsig är det helt okej just nu när jag kan åka dit och använda den ibland. Alltså det här är ingen liten barnleksak, det är en riktig! Det går superfort och i kurvorna känns det som att man ska flyga över kanten!

På eftermiddagen jobbade jag lite med att skjutsa barn och så. Jag och Steven lekte med studsbollar och tävlade om vem som kunde studsa högst. Det är ju ganska svårt att mäta underifrån så vi sa att det blev lika. Det här med att vara tävlingsmänniska och snäll mot barn samtidigt är inte alltid det lättaste har jag märkt. Egentligen var det solklart att jag studsa minst tre meter högre än honom, men jag klarade mig med nöd och näppe från att argumentera till mig förstaplatsen. Jag jobbade 3,5 timmar, varav en timma spenderades på Starbucks i min ensamhet medan Rachel var på dansen. Har work work.

På kvällen träffade jag Lisa för Wegmansgodis och Big Brother. Lisa åker hem snart, bläääääääääääääää!


2011.06.01 (ÄR DET REDAN JUNI????)

Dagen bjöd på sol och bad i Emilias spexiga pool!
Rutschkana, vattenfall och fontäner som styrs av en fjärkontroll.
dykning, volter, flytande lik, rutschkanefoton, fruktsallad på poolkanten, skavfötters på luftmadrass osv.
Förhoppningsvis kommer även morgondagen spenderas där, man tackar ju inte nej liksom.

På kvällen var jag ute och åt med min värdfamilj. Jag beställde jordens största sallad. Jag fick bara i mig en tredjedel, knasigt när det bara var sallad. De är alltid generösa med portionerna här.

Nu ska jag sova!

Ps. Anna kommer om mindre än två veckor. HAPPY!

ps2. En massa problem gjorde så det såg ut som att det inte skulle bli någon U2-konsert. Vi som har köpt dyra biljetter! Men nu har det löst sig och jag är jättehappy!!

2011.05.31

Idag har det varit vaaaaarmt!
Frågan är när jag ska vänja mig vid värmen och sluta kommentera det hela tiden.
Antagligen aldrig. Det är som att man går in i en vägg när man går ut från ett hus, blir lika paff varje gång.

Idag har jag legat här hemma och solat.
Efter ett par timmars svett blev det ett svettigt pass på gymmet.
På eftermiddagen blev det ett par timmars arbete som bestod av bilkörande som vanligt.
Efter jobbet brummade jag till Appelbee's för att äta middag med massa vänner.

Bra dag!

RSS 2.0