2011.09.28


Idag fyller bästa kidsen år!

2011.09.27

Jamen det där med att gå och lägga sig klockan sju, det var ju smart Hanna!
Vaknade halv tio, pigg som aldrig förr. Jahapp, vad ska jag göra nu då?
Okej, pigg som aldrig förr var verkligen att ta i. Jag har nog feber.
Därför vill jag bara sova. Men det går ju inteeeeeeeeee!

2011.09.27

Idag har jag sagt hejdå till Josefin. Hon är nu på ett flygplan någonstans över Atlanten. Innan det hjälpte jag henne med att packa. Om det är någon som är professionell packhjälp vid det här laget, så är det ju jag! Det är sådana vanor och kvalitéer man får om alla ens kompisar, en efter en, lämnar en. Nästa gång är det dock min tur!

Jag sitter i mitt rum. Jag scrapbookar, dricker svensk hallonsaft och ska nog gå och lägga mig snart. Klockan är bara sju, men jag tror jag håller på att bli sjuk. Fy och blä!


2011.09.23

Idag var jag på bio med några tjejer från min Lcc-grupp. Vi såg Abduction. Den var bra men slutet var lite konstigt. Det bästa var att Herr Michael Nyqvist var The bad guy! Jag hade ingen aning om att han skulle vara med, så när jag såg honom fick jag Heeeeey-honom-känner-ju-jag-känslan. Det var coolt. Fast sen kom jag ju på att vi inte direkt är kompisar, men men. Coolt ändå att Twilight-Jacob slogs för sitt liv mot svenske lille Micke liksom.

Och idag frågade Body Pump-instruktören "is your accent Brittish or Austrailian?"
Amerikaner har ju noll koll. Alla vet väl hur brittisk engelska låter? Och austrlaliensk är ju typ ännu mer extrem.
jaaaaaja, godnatters. Schlaf gut!

2011.09.22

Idag när jag var i King of Prussia med Theresa fick vi jobberbjudande på Abercrombie & Fitch. Det hade passat mig asbra! Jag jobbar ju bara med mina ungar ungefär tre timmar om dagen. Men men, vi får inte jobba med vårt visum. Jag Kände mig som värsta flyktingen när jag sa det. Jaaag viiiilll jooobbbaaa pppååå A&F!!!
Imorn är jag ledig. Godnatt.

2011.09.22

Vad gör man om man kommer på att det är super-hero-day i kyrkan, 30 min innan det är dags att åka?
Örngott + ducktejp = mantel! Hanna Fixart!


2011.09.20

Haaaaaallå!
Det händer grejer här borta!
Det har varit full rulle sen i torsdags. På kvällen träffade jag Isa som flyttat hit till Pennsylvania. Vi gick några varv på King of Prussia. Jag shoppade lite födelsedagspresenter och sådant. Eftersom mina värdbarn är tvillingar, så har de samma födelsedag. Det är faktiskt sant! Min plånbok skulle nog tycka det var bättre om deras födelsedagar var lite mer utspridda, men ta det lugnt, det funkar!

I fredags visade jag the mall of the malls, Exton, för Theresa. King of Prussia är hur stort som helst, har allt och är grymt på det viset. Exton square mall är mindre, har det mesta och är bara bäst. Jag vill ta med det hem.
Theresa blev förvånad när jag köpte både jeans och tröja när jag sagt att jag inte skulle shoppa något. Det beskriver ju ungefär hur bra vi känner varandra. Nejmen, Theresa är jättesnäll och söt. Och så är hon ny här, och det är därför vi inte känner varandra så bra. Hänger ni meeeeed?

I fredagskväll tog jag tåget till Baltimore. Där hängde jag hela helgen, på weekendkurs. Jag delade rum med en trevlig dansk, åt god mat, lärde mig om pengar, högtider och Picasso. Jag målade en Picasso-målning också, himla fin alltså. Jag hängde mest med dansken så det pratades engelska hela tiden. Jag fick sällskap av en svensk tjej på tåget hem. Det tog oss en halvtimma innan vi kom på att ajuste, vi kan ju prata svenska nu. Nu har jag tjänat ihop alla mina credits, så jag behöver inte oroa mig över några studier och sådant tjafs mer.

För några minuter sedan bokade jag min resa! Den femtonde november klockan 12.30 lyfter jag från Philly för att upptäcka Amerikas västkust. Det blir en roadtrip utan dess like. Jag är taggad till tusen!

2011.09.16


Hangin' out with my favorite buddy!

2011.09.15

Sitter och skriver på läxan jag måste göra inför helgens weekendkurs. 3600 ord om framtiden. Hm.
Panera Bread är mitt nya favorithak. Mycket mysigare än Starbucks ju!


Tio månader i Amerikas förenta stater. Idag försöker jag komma på varför jag inte förlänger. Varför gör jag inte det? Just nu känns det som att jag är knäpp som åker hem om två månader när jag kunde ha valt att stanna!

2011.09.12

Idag när jag hämtade Steven i skolan var han lite bitter för att en okänd äldre kille hade sagt elaka saker till honom. Det högg till lite i mitt aupairhjärta och jag funderar starkt på att gå in på skolan som en kaxig storesyrra och läxa upp grabben om detta upprepar sig. Som på film liksom. Jag kan göra något coolt som typ att kasta upp honom på skåpen eller något. Förslag mottages gladeligen.

Medan Rachel var på "Girls night" med kyrkan åt jag och Steven svenska pannkakor.
"I want to have the sylt-stuff on my pankcakes"
"What stuff?"
Det tog mig ett tag att förstå att my American boy snackade svenska med mig. YEY!
Ett ord är ju alltid något liksom..
Efter maten tog jag honom till Dunkin Donuts, där vi avnjöt en glass. Det är skönt att man kan sitta ute i shorts och linne på kvällen i mitten av september. I morgon och på onsdag ska det vara 28 grader och sol. Lalalajk it!

För övrigt så var min bil inlämnad för oljebyte förra veckan. När jag fick tillbaka den hade den lite smågrejer som behövdes fixas till. Idag tog jag den till bilverkstaden, och jag är allt lite stolt att jag klarade av att snacka bilar på engelska! Jag var inte säker på att jag skulle klara av att göra mig förstådd på en svensk bilfirma liksom, och ännu mindre att förstå dem. Meeeeen Nemas Problemas!

2011.09.12

Igår var det ju då den elfte september om någon missat det. Vi hade ett "silent moment" på Body pumpen. Mitt i benlåten. Resten av dagen spenderade jag på ett helgalet sexårskalas. Inga flygkrascher och sådant, det var ju skönt!

2011.09.10

Hahaha, jag saknar min Lisa!


2011.09.07

Jag vet att jag har berättat om hur mycket det regnar när det väl regnar här. Det har varit lite skurar hela dagen idag, men när jag körde hem genom mitt område vid lunchtid var vägarna helt okej, inga konstigheter. Efter att barnen kommit hem med skolbussen på eftermiddagen regnade det sådär mycket och hårt som jag har försökt beskriva tidigare. Det var typ svårt att se ut genom fönstren för att så mycket vatten störtade ner från himmelen. Efter 45 minuter var det över och vi skulle ta oss till Rachels dans. Det finns två olika vägar ut ur området. Väg 1 såg ut såhär:


Och väg 2 såg ut såhär:



Den lilla bäcken som porlar på baksidan av "vår" tomt spårade visst ur lite. Den ska liksom vara någon meter bred och gå under vägen. En man bestämde sig för att promenera genom sjön på första bilden, när han var i mitten så gick vattnet upp till midjan på honom. Vattnet på den andra bilden forsade så fort att inga bilar vågade ta sig igenom. Flera stockar inifrån skogen drogs med. Sedan spärrade polisen av vägen. Under den gula skylten går den lilla tunneln som vattnet egentligen ska ta sig igenom. Vi blev alltså fast hemma. Strandsatta.

Tack och lov så regnade det inte mer idag, så vattennivån sjönk. Skööönt, annars hade inte mina värdföräldrar kommit hem, och jag hade väl fått jobba till måndag eller något. Det här är andra dagen av sju regndagar, så den porlande lilla bäcken lär ju spåra ur igen.

Hurricane Iréne släng dig i väggen, 45 minuters vanligt regn påverkade oss mer.

2011.09.06

Här ekar det minsann!

Det regnar. Det ska regna hela veckan, lite höstkänsla är det, men höstkänsla och bara ben går inte riktigt ihop för mig. Det är runt tjugo grader idag, kallaste på riktigt länge, sen april kanske..? Det ska iallafall vara 27 grader i slutet av veckan, så det är skönt. Känner mig inte helt redo att säga Hejdå till bara ben och flippflopp än.

Igår var jag hemma hos Josefin på middag. Grillad lax = Awesomeliawesome! Jag fick även träffa familjens nya au pair som tar över efter Josefin på fredag. Jag har försökt börja med en ny livsstil (för 4645567e gången), träna mycket och inte äta för goda saker. Det hjälper ju inte direkt att min värdfamilj bakade sex äppelpajer igår. Bodypump + Bodycombat idag iallafall = bra jobbat Miss jagtogsemesterhelasommarenfrånalltsomharmedträningattgöra.

Förresten så har jag blivit grym på MarioKart på Wii! Jag slog till och med Steven idag, bragdguldet borde gå till mig i år! Det är så gött att köra med en ratt, så att det är okej att svänga med hela kroppen när man styr. Fast det har jag alltid gjort med vanliga tv-spels-kontroller också. Styrt med hela kroppen alltså. Men när man kör med ratt på Wii så funkar det ju! Jag hoppas att alla antecknar.

Over and out!

2011.08.31

Skolan har börjat. Jag känner mig lite meningslös. Jag jobbar så lite. Jag har för mycket fritid för att uppskatta den, tror jag. Annars händer det inte så mycket. Jag hänger med Josefin så mycket som möjligt. Hon är klar här nästa fredag. Idag fixade hon värsta middagen åt oss, grillat och grejer. Det smakade svensk sommar. Den där Jusse, hon kan hon!

I tisdags hade vi Au pair-möte på Starbucks. Jösses vad många nya ansikten! När Jusse åker hem är jag den "äldsta" i gruppen, veteranen liksom. Det känns himla konstigt. Jag var ju nyast nyss!


RSS 2.0