2011.03.29

När gårdagens arbete var överstökat begav jag mig till Friday's.
Jag och tjejerna hade lite Hejochhejdå-middag.
Andrea åker nu på en månads semester i vårt (amerikanernas) vackra land.
Förhoppningsvis får vi träffa henne lite snabbt innan hon åker tillbaka till Sverige sen.
Hej sa vi till Ida som tar över efter Andrea och till Emma som flyttade hit för en vecka sedan.
Jag gillar att det kommer så mycket svenskar, eftersom mina vänner lämnar mig en efter en.
Nästa på tur är Lisa, men det är inte förrän i juni. Vi har massor av kul kvar att göra innan dess!
Jag ser fram emot våren! Snart är det april! Hur gick det till, det blev ju nyss mars?
Nu ska jag ut och promenixa i solen, tjingeling!

four o'clock in the moooorning!

Gårdagen blev en skön slappesöndag. Man är ganska trött i kroppen efter en heldag i stora staden, som dessutom börjar så pass tidigt. Efter frukost och tv-tittande i sängen blev det ändå en långpromenad i solen.
På eftermiddagen mötte jag upp Lisa och Emilia på mallet. Jag hade bestämt att jag inte skulle spendera några pengar, men det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Det tog nog inte mer än tjugo minuter innan jag köpt en vårjacka och en bikini, tyvärr var de inte heller av den billigare sorten. Dåligt Hanna. Men jag behövde dem!

Vi tog oss till Ruby's Tuesday för middag. De har världens bästa och billigaste salladsbuffé! Efter middagen åkte vi hem till Lisa, kröp ner i hennes säng och kollade på Big Brother. Äntligen är Roza ute. Vågen!

I morse ringde klockan 7.15, som vanligt. Jag gick upp, klädde på mig, bäddade sängen, gick ner, dukade fram frukost och fixade lite. Jag Tände i hela huset, tänkte att det gör inget om någon vaknar, alla ska ju ändå upp. Klockan blev tjugo i sju. Jag funderade på vad Melanie pysslade med. Jag var precis på väg att gå upp och väcka barnen åt henne då jag såg att klockan var 4.40. Inte förrän då tänkte jag på att det var kolsvart ute. Hur trött är man om man råkar ställa klockan på 4.15, istället för 7.15? Och hur trött är man om man behöver en halvtimma för att komma på att man gått upp tre timmar för tidigt?

2011.03.26

Oj oj oj, vilken lång dag! Jag åkte hemifrån när det var kolsvart ute och när jag kom hem var det lika svart igen. Alla dygnets ljusa timmar har spenderats i staden med stor S. Eller N. NEW YORK. Jag undrar om man någonsin kan bli mätt på den staden. I morse tvivlade jag dock på om det var meningen att jag skulle in dit just idag. Ingenting ville gå min väg. Varning varning! De som inte orkar läsa om min otur kan hoppa över allt det kursiverade.

Det började med att jag kom till tågstationen Malvern 06.05. Det gick mycket snabbare att ta sig dit än vad jag tänkt mig och tåget skulle inte gå förrän 06.30. Alltså kunde jag sovit i ungefär tjugo dyrbara minuter till. Jag bestämde mig för att passa på att tanka min bil. Jag har ett så kallat "Speedpass" som man bara blippar mot pumpen, så dras pengarna från min värdpappas konto. Jag blippade, lyfte hantaget och försökte fylla bilen. Men icke. Pumpen sov och ville inte hjälpa till. Problemet var bara att den redan hade känt av mitt speedpass och det gick inte att avbryta. Jag var rädd att någon skulle kunna tanka hur mycket som helst när pumpen vaknat till liv, och allt skulle dras från Allens konto. I tjugo minuter väntade jag på att den skulle avbryta "köpet", men ingenting hände. Dum som jag är (bara den tiden på dygnet, annars är jag supersmart) så fick jag för mig att testa en annan pump. Samma sak hände där, så nu hade jag två pumpar som det var fritt fram för andra att tanka ifrån. Om de dumma pumparna vaknade någon gång. Efter att jag blängt, slagit och sparkat på dem ett bra tag gav jag upp. Jag körde ner till parkeringen som är en bit bort. Där mötte jag Lisa. Lisa informerade mig om att mitt tanklock var öppet och att "proppen" var borta. "jkghdfkghadfälghadfgjöad" var ungefär vad jag ville skrika ut då. Jag hade lagt proppen på bagageluckan och sedan kört iväg, helt upptagen av min frustration. Vi fick knata tillbaka till macken där det låg på marken. "Wohoooooo" tänkte jag och la ner det i väskan. En halvtimma senare, på tåget, upptäckte jag att en vattenflaska jag hade i väskan hade läckt. KUL! Vattnet löste upp bensinresterna på tanklocket och smorde in hela väskans innehåll i denna härliga smörja. Jag har alltid tyckt att bensin luktar ganska gott. Jag kommer nog aldrig mer tänka den tanken. När endast tio minuter av tågresan återstår säger tåget PANG! och föraren säger "We just lost power". Vi fick sitta där i 40 minuter för att vänta på nästa tåg. Jahapp, då kunde jag alltså sovit en timma längre. Det var verkligen på håret att vi hann med bussen från Philadelphia till New York. Jag hade nog inte blivit alls förvånad om vi missat den. Tidernas sämsta morgon i alla fall.


Inne i det stora äpplet gick vi runt och runt, hit och dit, fram och tillbaka. Vi började med lite brunch. Pannkakor för min del, yummie yummie. Alla hade gått med på att följa med mig upp till NBA-store, det är en ganska bra bit att gå. När vi väl kom dit hade de stängt för gott. Det var lite sorgligt. De ska tydligen öppna någon annanstans i NYC, och det är ju bra, men de hade typ jordens coolaste lokal där det låg på 5th avenue. Lite kuriosa om 5th avenue är att det är den gata i världen som det är dyrast att ha en affär på. Butiksägarna betalar så sjuka summor bara för att få ha sin butik på just den gatan. Lite coolt är att HM har två butiker där.
Efter den lilla besvikelsen styrde vi våra steg ner mot Soho där en hel del shopping gjordes. Vi mötte upp fyra svenska tjejer som var bekanta till Lisa. De visade oss en affär där man kan köpa saltlakrits, grymt! Tiden flög iväg och helt plötsligt var vi tvungna att springa mot bussen hem.

Nu sitter jag här i min säng och hoppas att min plånbok, halsduk, kamerafodral, väska och blus någonsin ska sluta lukta bensin, och att ingen lyckades tanka på min blipp. Fyfan för bensin. Hela mitt rum luktar nu, för att väskan är här. Jag klöks! Att klökas betyder att man får kvälvningar, på skånska. Kände liksom för att använda det senaste tillägget till mitt svenska ordförråd. Jag lovade ett långt inlägg, och långt det blev det sannerligen!


2011.03.25

Hej hej bloggen, det var längesen!
Idag var jag ledig hela dagen.
Planen var att jag skulle sova ut, men det gick inte.
Jag har inte sovit längre än till åtta en enda morgon i det här landet.
Vid lunchtid mötte jag Josefin i vårt mall för att äta just lunch,
och för att köpa present till vår LCC (kontaktperson här borta) som fyller år idag.
Man hör så mycket om dåliga LCCer som inte bryr sig alls om sina Au Pairer,
därför ville vi ge något till vår för att visa hur mycket vi uppskattar henne.
För hon är super!
Jag har provat på något idag som var nytt för mig. Massage!
Professionell massage alltså.
Det var skönt när hon väl masserade, men hon hittade 45634759350 knutar som hon ville reda ut.
Det var inte skönt! AJ AJ AJ! Tror det är Body pumpens fel.
Senare på eftermiddagen blev det träning på gymmet följt av promenad med Lisa.
På kvällen hade vi Au pair möte med vår LCC-grupp. Bowling var det.
JAG KOM INTE SIST! Det är typ rekord för mig. Andra gången kom jag inte ens näst sist!
klockan är ställd på 5.00. Imorn blir det nämligen lite äventyr! Jag lovar ett långt inlägg med bilder till i morgonkväll!

nejnejnej

Just nu är det tydligen varmare i Stockholm än här. Inte helt okej.
Det var 24 grader varmt i fredags och idag är det två grader och risk för snö.
Bergochdalbana.
Jag vill inte!

2011.03.20

Jag har precis flyttat in i mitt rum igen efter tre dagars boende hos Lisa!
Hela helgen har varit fylld av sol, bra vänner, mat, kortspel, film, prat och skratt.
Att gå promenader i solen, äta lunch utomhus och att se födelsedagsLisa skina som en sol hela helgen har bara varit så himla härligt.

Jag har egentligen inte haft hemlängtan någonting sen jag flyttade till Downingtown, men ibland känner jag att det hade varit skönt att vara någon annanstans ett tag, typ hemma. Den här helgen däremot har jag verkligen känt att jag inte hade velat vara någon annanstans i världen. Jag är så glad att jag bor här och att jag har hittat så bra vänner! Nya tjejen, Julia, är supergo och hon passar så bra in i vårt "gäng" redan från början. Det känns bra att jag inte är den nya längre! Den femtonde, som var nu i veckan, så hade jag varit här i fyra månader. Det är ju för tusan en tredjedel av ett år! Jag skulle nog inte ha något emot om tiden ville gå lite långsammare från och med nu.


sommardag i mars!

UNDERBART väder idag! Det stod på internet att det skulle vara 23 grader, men jag tror att det var varmare. Kändes som en svensk varm julidag. Känns! För det är fortfarande galet varmt och klockan är sex på kvällen!
Förra veckan gick jag runt i vinterjacka och idag har jag svettats i shorts och linne. Love it!
Jag var ute och gick idag igen, innan det blev för varmt.
Resten av min lediga tid spenderades i solen. Nicenice att ligga och sola i mitten av mars!
Eftermiddagen har jag ägnat åt att köra mina kids fram och tillbaka till deras aktiviteter. Vi vevade ner alla rutor och höjde volymen på radion till max. Vi låtsades att vi åkte cab och var allmänt coola, ni vet.

Party i bilen! Upp med händerna för Stureplaaaaaaaan! (haha)

Efter jobbet ska jag åka till Lisa. Det här är hennes födelsedagshelg! Egentligen fyller hon år i morgon, men varför fira en dag när man kan fira en hel helg? Fredag, lördag och söndag blir det! Wohooooo!

Phillys bästa brudar!


2011.03.17

Hej hopp! Nu var det ett tag sen!
I tisdags firade vi att Sandra har varit här i ett år, KUL.
Sen fick vi säga hejdå för att hon nu åker på semester och sedan hem, TRÅKIGT.
Annars rullar dagarna på i sin vanliga ordning.
Det märks att vi går mot varmare tider nu,
Idag är det sjutton grader ute och imorn ska det bli tjugotvå!
Jag har precis varit ute och gått ungefär en mil i vårsolen.

2011.03.13

Idag har jag gjort något som var helt nytt för mig. Jag har spenderat halva dagen i kyrkan. Tidigare har jag bara varit i kyrkor under dop, begravningar och för att se Lucia-tåg och sådant med skolan. Nu var det något helt annat. Det var till och med en annan sorts kyrka, nämligen mormonkyrkan. Vi deltog på mormonkyrkans motsvarighet till gudstjänst och söndagsskola som avslutades med lite middag och mingel. Det var mina kära vän Andrea som bjöd in mig och Emilia för att visa var och hur hon spenderar sina söndagar. Det hela pågick kanske lite för länge för en nybörjare som jag. Men jag är väldigt tacksam för att Andrea tog med mig, för det var intressant och en upplevelse utöver det vanliga. Dessutom var kyrkan till brädden fylld av supertrevliga amerikaner. Nästan alla amerikaner är trevliga och översociala, men de här var lite extra.

På kvällen bakade jag och Emilia Scones. Rättare sagt, Emilia bakade, jag tittade på och klagade på att hon gjorde fel. Hon gjorde faktiskt grova fel. De blev dock smaskens ändå. En tjej som heter Julia kom över. Hon är ny i landet och supertrevlig. Vi högg in på massa choklad och prata om allt möjligt tills det var dags för mig att påbörja min resa hemåt.

2011.03.12

Finfin dag inne i Philadelphia. Bilderna får tala för sig själva. Vi avslutade dagen i en fyramannahög i Lisas säng framför en skräckfilm. Filmen var inspelad i självaste Philly!


Friday!

Idag var barnen lediga från skolan. Himmel och pannkaka vad mycket vi fick gjort!
Jag och Rachel började dagen med att göra friendship bracelets, som följdes av ritande och klistermärkesfärgläggande. Vi gjorde pärlarmband och något som liknade pärlplattor.
Jag har lagat frukost, lunch och middag. Vi har bakat chokladbollar. Vi har varit utomhus och cyklat. Vi har spelat fotboll, kickball och bollat gris. Frisbee-kastning har också hunnits med. Alla tre har hjälpts åt att dammsuga hela huset. Vi har spelat spel och jag har filmat Rachel när hon sjunger och dansar till Taylor Swift. Om dagarna kommer vara så här fullspäckade i sommar när barnen är lediga från skolan kommer jag vara helt slut om kvällarna! Om inte annat så kommer min fantasi vara det.

Dagens höjdpunkt var när Björken och Ida ringde på skype. Jag hade inte pratat med min Ida på fyra månader! Då blev jag en dålig au pair som skolkade från jobbet i en halvtimma för att prata med jordens skönaste människor. Det måste väl ändå vara okej, så mycket som jag lekt med dem idag? Lite okej, i alla fall?

På kvällen blev det Taco bell-middag med Emilia, som följdes av flera timmars mys och snack hemma hos Sandra.
Imorn blir det en heldag o Phillydilly! yepyep!

Gratulerar på födelsedagen till mi padre också!

Seriously, are we talking about the weather?

Allt i det här landet är så extremt. Extremt stora bilar, extremt stora hus, extremt stora förpackningar av allt i affärerna. Extremt mycket pynt under alla högtider och extremt mycket färgämnen i allt ätbart. Folket är också extremt bra på att förstora saker, göra drama av allt i vardagen.

Idag regnar det. Skolan beslutade att alla skolbussar skulle åka enda fram till skolans entré istället för att parkera på parkeringen där de alltid står. Men det är klart, det vore ju hemskt om barnen skulle behöva gå tjugo meter i regn. Tyvärr behövde de ändå gå två meter mellan byggnaden och bussen. Barnen blev tillsagda att fälla upp sina färgglada paraplyer för att inte bli blöta under den hundradels sekunden de behövde spendera utomhus. Alla skrek som om de var riktigt skadade under de två metrarna. Jag fattade aldrig varför, de fick ju inte en droppe på sig? Men det är ju inte konstigt att de reagerar så överdrivet när alla vuxna behandlar situationen som om regn är något farligt. Hade jag fått se detta för tio år sedan hade jag förmodligen blivit grymt avundsjuk. Det fanns ju inga ursäkter i världen till att inte vara ute på rast. Definitivt inte på grund av regn i alla fall.

Vädret är också extremt här. Det kan inte snöa lite eller duggregna. Det måste vara snöstorm eller spöspöspöregna. Den lilla bäcken på vår baksida har förvandlats till en tre meter bred flod. Man skulle lätt kunna köra forsränning på den! Slutligen har jag ytterligare ett tips till Amerikas förenta stater för att göra vägarna säkrare; Skaffa fler gatubrunnar. Det är översvämning ÖVERALLT. De har typ inga diken heller, så allt vatten rinner ut på vägarna.





Jag gillar usa ändå :) Drama är kul. Svenskar är ju ganska tråkiga.

yummie

Ingen har väl missat att det är en av årets bästa dagar i Sverige idag?

Igår samlades mina svenska tjejer hemma hos Emilia för att baka semlor. Jag slutade jobba lite senare än de andra, så jag anlände nästan precis när det var dags att äta de supergoda semlorna! Jag ger dem fem av fem... semlor! gott gott gott! Dessutom var det redan tisdag i Sverige när vi åt dem, så allt är i sin ordning liksom.


Äntligen hemma!

Hemma i Downingtown alltså, sorry om jag gav någon falska förhoppningar, höhö.
De senaste dagarna har alltså spenderats på ett collage/hotell i Baltimore. Helgen har gått fort, men det känns ändå som att jag varit borta jättelänge. Så känner jag med hela den här resan. Det känns inte alls som jag har varit borta i nästan fyra månader, men samtidigt känns det som evigheter sen jag var hemma. Hänger ni med?

Jag har deltagit på lektioner med namn som Marketing, Money, American etiquette, Idioms, Children's literarure och English grammar. De första fem var intressanta men inte så givande och den sista var back to allt man gjorde i svenska på högstadiet. Orklasser och meningsbyggnader. Kommer nog rabbla helping verb, linking verb, action verb och Present perfect progressive (An action accurring over time, in the future, before another action or time in the future, ZZzzzzZZzz) i sömnen i natt.

På American etiquette pratade vi om att visa respekt för andra människor med hjälp av titlar. Vi svenskar och en dansk var de enda i hela klassrummet vars länder man inte säger Mr och Mrs och sådant i. Läraren blev lite smått tokig och frågade med mycket skeptisk ton om det betyder att vi i Sverige anser att en femåring förtjänar samma respekt som en äldre människa. Öhm.. Ja? Alla andra nationaliteter verkar tycka att vi är totalt respektlösa för att vi tilltalar varandra med förnamn. En tjej från Costa Rica tyckte till och med det är sjukt att i vissa länder kallar man sina föräldrar för "mamma och pappa" och inte "Ma'am och sir". Tänk vad olika det kan vara. Jag lär mig inte bara om den amerikanska kulturen av att vara här, jag får massa andra kulturer på köpet. Bra ju! Men jag tycker faktiskt det är respektlöst av dem att kalla vår kultur respektlös. Dessutom så typ hånade läraren oss (Sverige och Danmark) för att vi har kungahus. Annars så var alla lärare hur sköna som helst! Det var ingen lektion som var tråkig.

MATEN! Stoooooor salladsbuffé med lax, kyckling, tonfisk, alla möjliga grönsaker, jordgubbar, hallon, melon och massa annat gott. Gillades verkligen! Plus massa annan god mat. Frukosten tänker jag inte ens gå in på, MUMS. En buffé av kakor, läsk och godis under rasterna mellan lektionerna. Så klart, ni vet ju vilket land jag befinner mig i. Jag har sovit gott i en stor, skön king-zize-hotellsäng och spenderat mycket tid med Josefin. När vi åkte dit åkte vi två olika tåg och sen minibuss. Samma resa tillbaka. Josefin är den typen som har koll på allt. Jag har inte behövt oroa mig för någonting. Hon har bokat allt och sett till att vi är där i tid. Bra jobbat J!

Himla mycket text och inga bilder. Eloge till alla som har tagit sig enda hit. Jag kom på på en av tågstationerna på vägen hem att jag inte tagit en enda bild den här helgen. Plikttrogen, som jag är, tänkte jag att det var bäst att fixa det.. Sagt och gjort. Jag tvingade Josefin att trycka sig in bredvid mig framför Photo booth. Tyvärr kan inte de bilderna offentliggöras. De avslöjade nämligen allt för tydligt att Hanna Åkerlund behöver sova. Och det, mina vänner, är precis vad jag ska göra nu.

hej hej från sängen

Jag vaknade för fyra timmar sen, men ligger fortfarande kvar i sängen. Otroligt nöjd. Eftersom jag ska ta tåget klockan åtta i kväll så fick jag ledigt hela dagen, låter det lika logiskt i era öron som det gör i mina? Jajja, jag klagar inte. Efter att ha sett två one tree hill-avsnitt, två Sveriges mästerkock-avsnitt, läst alla bloggar jag vet och ätit frukost i sängen (Reese's peanut butter eggs), så känner jag att det är dags att stiga upp och se vad denna dag har att erbjuda. Det ser ut att vara fint väder. Ska nog sätta på mig solbrillorna och ta en lång promenad.

I kväll ska jag ta tåget alltså. Jag ska på weekendkurs i Baltimore. För att få det visum vi au pairer har så måste man ta ett visst antal credits på ett collage här borta. Om man vill få det gjort snabbt kan man välja att åka på weekendkurs. Det är lektioner hela dagarna både lördag och söndag, men när det är klart så har jag hälften av creditsen avklarade. Det blir två nätter på hotell där borta och maten ska tydligen vara hur god som helst. Det blir nog bra det här.

hohoho

Idag har jag hämtat morfarn från sjukhuset. Från och med nu ska jag ägna mig åt att jobba med barn igen och inte äldre människor. Jag kan säga att det är mycket mindre ansträngande, i alla fall när det handlar om mina barn. Morfar Dave mår bra nu och i morgon kommer Melanie hem. Vågen!

Idag hade jag och mina barn springtävling till brevlådan. Eftersom jag kom fram först så öppnade jag den. Där hittade jag en paket från Lego till Steven. Jag tog det och sprang till bilen, där jag låste in mig. Sen låtsades jag öppna paketet medan barnen stod utanför och banka på rutorna. Efter ett tag gasade jag och körde några varv runt, runt i vår vänd-zon, medan barnen sprang bakom och jagade bilen. Undra vem som hade roligast, jag eller barnen. Det var i alla fall typ dagens roligaste händelse. Hoppas på att kunna underhålla mig med lite roligare saker nu när jag inte jobbar inom barnavård och långvården samtidigt. I morgon ska jag se på skid-VM och åka till target och köpa en one tree hill box. Det blir Lajbans!

Nej, föresten! Dagens roligaste händelse inträffade förstås på kvällen! Jag träffade mina sköna, snälla (förutom Sandra), snygga och roliga tjejer på Friday's! Jag och Lisa konstaterade att om man äter en tre-rätters-middag och sen börjar småäta på sina kompisars rester, då är det något fel. Ändå hände det. Men det är ju så gott där! Speciellt Brownie obsession!

Mina kids kom precis in och sa godnatt på svenska! Sötebarn.
GODNATT

Hujeamig

Det är kalabalik här just nu. Min värdmamma Melanie är i Arizona på jobbresa. Barnens morfar är en sådan person som vill hjälpa alla vid alla möjliga tillfällen. Han ville gärna vara här den här veckan för att hjälpa till här hemma medan hon är borta.
I morse blev han sjuk och har varit sängliggandes hela dagen. När jag hämtade Rachel från dansen ringde Melanie och bad mig åka hem och hämta morfarn för att köra honom till sjukhuset. Hon är doktor och efter att pratat med honom på telefon ansåg hon att det var akut.

Jag och mormorn satt och väntade på sjukhuset i närmare fyra timmar. Till slut kom en sköterska ut och sa att en ambulans var på väg. Han var så allvarligt sjuk att de behövde ta honom till ett annat sjukhus. Vi såg när de for i väg i en rasande fart, med sirener och allt.

Nu sitter jag här hemma och väntar. Jag skulle egentligen bara jobbat till sex, men jag jobbar fortfarande. Först satt jag ju på sjukhuset och nu är jag ensam hemma med barnen. De är så oroliga. Så klart. Jag har fått instruktioner om hur jag ska ta hand om mormorn när hon och Allen kommer hem. Hon har alzheimers så hon behöver hjälp med det mesta och får inte lämnas ensam. Hennes man är den som tar hand om henne dygnet runt i vanliga fall. Nu ska jag i alla fall hjälpa henne idag och i morgon. Melanie ringde nyss och grät i telefonen för att hon hatar att sätta mig i den här situationen. Självklart önskar hon att hon var här. Alla är så tacksamma för min hjälp. Jag tycker det är lite jobbigt. Jag vet liksom inte riktigt vad jag ska säga eller vart jag ska ta vägen. Helt ärligt är jag bara otroligt glad att jag kan hjälpa till. Men nu tycker jag att det är nog med drama.

RSS 2.0