Bra helg.

Jag och Lisa var på IKEA igår. Herre gud vad jag blev glad av att vara där. Jag hade nog mungiporna vid öronen hela tiden. Vi började med att äta svenska köttbullar med brunsås, potatis och lingonsylt. Jag har aldrig var ett stort fan av det egentligen. Jag äter helst köttbullar med makaroner och ketchup som det barn jag är, men det var såååå gott! Drack päroncider till och åt svensk mandelkaka till efterrätt. Gottigott. Vi satt vid en vägg som var tapetserad med en stor bild av Stockholm, kändes som hemma liksom.
Efter maten gick vi runt och shoppa lite. Jag fick med mig ett påslakan, ljushållare och doftljus så nu är mitt rum jättefint och mysigt. Alla varor har samma namn som hemma och jag sprang omkring och läste på allting. Jag längtar egentligen inte hem, så jag kan inte riktigt förklara varför jag var i himmelriket när jag såg svenska ord överallt. Kände mig typ stolt över att vara svensk när jag gick där, haha.

Till slut hamna vi på Ikeas "Swedish food market".  Jag köpte med mig svart vinbärssaft, jordgubbssylt, knäckebröd och lakritsfiskar. I det här landet existerar inte sylt, saft och saltlakrits, förutom på Ikea då. Jättekonstigt tycker jag. Äntligen får jag äta mina pannkakor med sylt och inte sirap!

Jag sov hos Lisa i natt och idag har vi gått några varv på mallet med en svensk tjej som heter Sandra. Nu sitter jag i mitt rum och dricker svart vinbärssaft och äter lakrits. Lyssnar på lugna favoriters webbradio gör jag också. Jag har det bra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0